В деня за размисъл - изборното напрежение в страната е

...
В деня за размисъл - изборното напрежение в страната е
Коментари Харесай

В деня за размисъл: Напрежение в страната преди местния вот

В деня за размисъл - изборното напрежение в страната е огромно. Неизвестните остават. Късно нощес ЦИК анулира машинното гласоподаване и на двата тура за локалните избори на 29 октомври и на 5 ноември. Решението е да гласоподава единствено с хартиени бюлетини.
Прочетете още
До отпадането на опцията за гласоподаване с машини се стигна след скандал в Народното събрание. Напрежението ескалира, откакто депутати обявиха, че машинният избор ще бъде изопачен, базирайки се на отчет на ДАНС, импортиран в Народното събрание.

Според народни представители заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал изходящите кодове на машините за гласоподаване. Късно нощес ЦИК заседава по въпроса да има или не машинно гласоподаване на 29 октомври. В последна сметка комисията взе решение да се гласоподава единствено на хартия с 12 гласа ЗА и двама - срещу.

В София ще може да се гласоподава с машини. Това решение взе настрана ОИК - Столичната общинска изборна комисия. Става дума за над 1650 секционни изборни комисии, където ще бъдат предадени материалите, свързани с машинното гласоподаване. Общинската изборна комисия е осведомена с решението на ЦИК да се анулира гласуването с машини, само че счита, че то е ненапълно и предстои на правосъдно обжалване и по тази причина не поражда дейности, съобщи Българска национална телевизия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР