В деня за размисъл екипът ни реши да направи кратка

...
В деня за размисъл екипът ни реши да направи кратка
Коментари Харесай

Хората на “Красно село” с благодарност към кмета: Арх. Румен Русев преобрази с магическа пръчка района

В деня за размисъл екипът ни реши да направи къса разходка из столичния регион “Красно село ” с цел да чуе равносметката на жителите за свършеното и несвършеното през късия мандат на сегашния кмет.

 

Припомняме, че арх. Румен Русев бе назначен през м. април т.г. за краткотрайно изпълняващ длъжността на мястото на скандално отстранената от КПКОНПИ някогашна кметица Русина Станиславова. Въпреки, че имаше разполагаем единствено няколко месеца, хората, с които разговаряхме, регистрират ръководството му като “златно време ” за развиването и добруването на подопечните му квартали.

 

“Арх. Румен Русев като че ли с магическа пръчка преобрази регион “Красно село ” за няколко дни ”, съобщи възрастен господин, който срещнахме в съботната заран. Нашият събеседник показа, че също като кмета е дълготраен проектант, въпреки и към този момент в пенсия. Ето за какво, от позицията на опита си той твърди, че сякаш “само за часове ” са били направени няколко паркинга и ремонтирани тротоарите в региона. От най-голяма изгода за живущите били паркингът до бл. 142А в “Хиподрума ”, този до бл. 1 още веднъж в “Хиподрума ”, както и паркинга на ул. “Майор Горталов ”. Истината е, че времето за реновиране на изоставената с години инфраструктура в действителност е било малко, само че когато се работи с обсег, прагматизъм и ясна визия, резултатите са мигновени.

 

 

Пред един от кварталните супермаркети пред микрофона ни застана детска учителка, която означи, че с идването в региона на арх. Русев се е почувствала смяна и в културните събития. “Започнаха да се вършат занимания за най-малките. За първи път в региона се предложения преносимата библиотека „ Библиобус “. Започнаха да се вършат занимания за децата. Например „ Детският химически клас “ в парк “Лагера ” провокира бурни страсти измежду малчуганите ”, показа събеседничката ни.

 

 

Младо семейство от “Лагера ” също се включи в спонтанната ни анкета с цел да изрази задоволство от детското шоу „ Сапунени балони “, извършено в парк “Белите брези ”. Родителите с наслада си припомниха и че на 18.09.2023 година, на празника на региона бяха поканени артисти и танцови сформира от региона. Ученици от региона тогава изнесоха концерти и танцуваха, а заниманията завършиха с рок група “Конкурент ”, за наслада на меломаните.

 

 

“Арх. Русев провежда и концерт в културен дом “Средец ” за пенсионерите, похвали се стара жителка на “Красно село ” и на изпроводяк прикани младите локални политици да вземат образец от кмета на региона по какъв начин се работи в полза на хората - непретенциозно, без непотребен звук, само че с трайни и забележими резултати.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР