В деня, в който Япония започва изпускането на вода от

...
В деня, в който Япония започва изпускането на вода от
Коментари Харесай

Хонконг спира да внася морски дарове от Япония

В деня, в който Япония стартира изпускането на вода от авариралите реактори на АЕЦ „ Фукушима “, Хонконг разгласи, че не разрешава вноса на риба и морски блага от страната на изгряващото слънце.

 
Забранява се вносът в Хонконг и доставката в Хонконг на всички живи, замразени, охладени, изсушени или консервирани по различен метод водни артикули, морска сол, непреработени или обработени водорасли с генезис от 10 японски префектури, в това число Токио. Центърът за сигурност на храните ще организира цялостни радиационни проби.
Ирен Йънг, център по сигурност на храните

Изпускането на вода тормози освен съседите на Япония, като Китай и Корея, само че и локалните риболовци, които ще изгубят поминъка си.

 
Ще следим и за редица фактори, в това число по какъв начин върви работата на системата за филтриране на нечистата с радиация вода, всички данни от японска страна за морската вода наоколо до Фукушима, нуклеарната електроцентрала и равнището на радиация във всички проби от храни и водни артикули, взети наоколо.
Вивиан Лау, секретар по околна среда и екология

Водата е пречистена и разредена с морска вода. Въпреки това тя съдържа минимални количества тритий. Според специалистите обаче, това не е рисково, тъй като в такива дози, тритият не носи риск. АЕЦ „ Фукушима “ аварира след цунами през 2011 година Стихията аргументи разтапянето на три реактора на АЕЦ „ Фукушима “ и замърсяването на водата, употребена за изстудяване. Това аргументи приключването на голямо количество радиация във водата.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР