В деня, в който преди 81 години хитлеристка Германия нападна

...
В деня, в който преди 81 години хитлеристка Германия нападна
Коментари Харесай

Геноцидът като стратегия на нацизма. Уроците на Великата отечествена война

В деня, в който преди 81 години хитлеристка Германия атакува Съветския съюз, в Руския културно-информационен център се организира кръгла маса с интернационално присъединяване на тематика „ Геноцидът като тактика на нацизма. Уроците на Великата отечествена война “.
 Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IMG_3473.jpg
Участие в кръглата маса взеха краткотрайно ръководещият Посолството на Република Беларус в България Никита Лешуков и старшият консултант в Посолството Николай Позняк.
 Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IMG_3483.jpg
Посолството на Руската Федерация беше показано от Анастасия Кабанова, аташе по културните въпроси и Михаил Горбатов, началник на осведомителната група към Посолството.
 Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IMG_3486.jpg
Заседанието на кръглата маса се ръководеше от Юрий Макушин, началник на Представителството на Россътрудничество в България.
 Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IMG_3502.jpg
В работата на кръглата маса се включиха по видеовръзка Вадим Зайчиков – шеф на Управлението по обучение и просвета към Россътрудничество, Егор Яковлев – прочут съветски историк, журналист и публицист, Сергей Шивулец – зам.-председател на непрекъснатата комисия по обучение, просвета и просвета в Националното заседание на Република Беларус и Вадим Гигин – ръководител на държавно-обществената организация „ Белоруско сдружение „ Знание “.
 Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IMG_3517.jpg
Чуждестранните участници срещнаха присъстващите с работата, която се реализира в Русия и Беларус по откриване на останалите незнайни до момента многочислени закононарушения, осъществени от немската войска и нейните съдружници от цяла Европа на завзетата от тях територия. Тяхно надълбоко разбиране е, че геноцидът по отношение на народите на Съветския съюз не може и не би трябвало да бъде пропуснат, по тази причина те развиват дейна активност и употребяват разнообразни форми на работа с подрастващите и младежите.

Темата за нацизма и неговото естествено проявяване – геноцида, бе обширно прегледана и от българските участници: акад. Васил Сгурев, проф. Искра Баева, проф. Нина Дюлгерова, проф. Минчо Минчев, проф. Нако Стефанов, проф. Николай Петров, доктор Радко Ханджиев, доктор Георги Димов, доктор Вихра Павлова, Младен Иванов и полк. Чавдар Борачев.

Сред гостите на събитието бяха Енчо Москов – почетен ръководител на Национално Движение Русофили и Владимир Чучуев – зам.-председател на Движението, Станка Шопова – ръководител на Фондация „ Устойчиво развиване на България “, Борис Громов – шеф на Дома на Москва в София, Юлия Сергева – зам.-председател на Съюза на пенсионерите – 2004 – обединени, Евгений Белий и Николай Белалов от управлението на Българския антифашистки съюз.

Участниците в съвещанието на кръглата маса се сплотиха към концепцията, че уроците от Втората международна война не трябва да се не помнят, те имат своето модерно измерение и е належащо твърдо и интензивно опълчване на силите, които желаят да разрушат нежния международен мир и да разпалват нови войни в полза на своите егоистични стопански и политически цели.

Автор: Владимир Чучуев
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР