В деня на циганската Нова година Банго Васил в Тетевен

...
В деня на циганската Нова година Банго Васил в Тетевен
Коментари Харесай

Тръгна първата ромска телевизия в България

В деня на циганската Нова година Банго Васил в Тетевен започва първата ромска телевизия у нас. В програмната скица на ромската Ти Ви са включени фолклорно и авторското предаване „ Зад стената” и вечерна новинарска емисия, която ще стартира с националните, след тях ще бъдат регионалните и най-после локалните вести от Тетевен.

Екипът на медията е камерен и се състои единствено от седем души: водещи, оператори и монтажист. Сред тях няма експерти, обучавали се и натрупали опит преди този момент в други медии. Поради това работата им в ромската телевизия ще е за тях едно огромно предизвикателство.

„ През последните години в нашия град медиите съвсем изчезнаха, като изключим обществените мрежи. Идеята за ромска телевизия е моя фантазия, която е на път сякаш най-сетне да се осъществя. Основната ни публика ще бъде ромската общественост, защото в последно време ромите все по-малко намират място в националните ни медии. А когато го намират, те са показвани в една по-друга светлина. А задачата ни е обществото да разбере, че обратно на общоприетото разбиране у нас има и образовани роми.

Ние ще демонстрираме млади и образовани роми, които да бъдат и служат за образец и за подражание”, изяснява Бисер Петков, шеф на телевизия Pronet.media. Според него публичните проблеми и пороци като закононарушенията, насилието, наркоманиите, кражбите, са присъщи освен за ромите, само че и за останалите етноси в българската страна. Заради това и не трябва ромите да бъдат представяни на обществото единствено като отрицателни и негативни герои в медийните изявления и репортажи. „ Престъпността няма етнос. Това са национални проблеми”, твърди Бисер Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР