В Деня на труда се оказахме с неработеща икономика и

...
В Деня на труда се оказахме с неработеща икономика и
Коментари Харесай

ВМРО: Посрещнахме 1 май без трудещи се, с отрицателен прираст и изчезваща България

В Деня на труда се оказахме с неработеща стопанска система и застаряващо население – тези тъжни и много притеснителни заключения прави в собствен разбор, оповестен във Фейсбук заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера .

„ Няма кой да работи, няма кой да движи стопанската система, няма кой да внася налози и осигуровки в бюджета. Вървим последователно към паритет сред хората в нетрудоспособна възраст (деца и пенсионери) по отношение на броя на хората в трудоспособна възраст… “ , продължава да разказва рисковите демографски трендове Контрера, добавяйки:

„ Отдавна ние от Вътрешна македонска революционна организация приказваме за това, че популацията на България понижава и застарява, което слага под риск в средносрочен и дълготраен проект съществуването на българската нация. Демографският вакуум заплашва и стопанската система, а като няма стопанска система заради липса на работна ръка, няма приходи, няма съответен стандарт на живот, няма средства за развиване на обществената инфраструктура. И по този начин се връщаме към първия проблем – бързото понижаване и застаряване на популацията. “

Според Контрера политика в тази тенденция няма : „ От 3 години страната е на ръчно ръководство от самозвани фалшификатори – на документи, на история, на биографии. България е разменна монета за персонални облаги против народен суверенитет. Ето за какво и страната умира. “

„ Без страната съответно да се намеси с управнически и политически принадлежности този развой е необратим. Липсата на целенасочена политика за младите фамилии и децата води до демографска злополука. Първото, което би трябвало да се каже, е, че да имаш дете, да го отгледаш и образоваш е скъпо начинание. Без държавно редовно подкрепяне и грижа българите ще имат все по-малко деца и те ще се раждат във все по-късна възраст от своите родители /което пък е проблем на опазването на здравето, тъй като от ден на ден майки раждат в рисковите групи/, продължава с съответни образци заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация “ , добавя Контрера.

По тази причина Контрера припомня и главните ограничения , които Вътрешна македонска революционна организация предлага от години. Мерки, свързани с подкрепяне на образованата раждаемост, за развъждането на деца, образованието, опазването на здравето и обществената система, които могат да бъдат базисни за превръщане на тренда във връзка с пагубната демографска статистика.

„ Спасението на нацията е в ръцете на българската нация, тъй като тя взема решение по този начин ли ще я караме отсега нататък, както до в този момент, или ще се вземем в ръце, с цел да осигурим бъдеще за себе си и за нашите деца “, разяснява още той.

От пресцентъра на партията ползват главните ограничения , които създават от години:

В Европа имаме задоволително добър образец – този на Орбан и Унгария, по какъв начин да стартираме да водим политика на стимулиране на образованата раждаемост и виновното родителство. Необходимо е да взаимстваме точно от Орбан ограниченията, които биха проработили и в България.

Ако не се вземат незабавни и крути ограничения за поощряване на раждаемостта , за подкрепяне на младите фамилии, най-после стопанската система ще рухне заради липса на работна ръка, а по-късно просто дефинитивно ще рухне и страната.

  • Жилищният въпрос – страната да дава дълготрайни ипотечни заеми за закупуване на първо жилище на млади фамилии против ниска рента, с гратисен интервал сред 5-10 години, а тези покупко-продажби да са освободени от ДДС;
  • Образование – нарастване в пъти на стипендиите на учениците за триумф и отлични постижения; целеви стипендии за надарени възпитаници в размер най-малко на две минимални работни заплати месечно.
  • Социална политика – държавната еднократна помощ за раждане на дете да бъде увеличена от 300 лева на 10 000 лева за майките, които употребяват отпуск и получават обезщетение за бременност и развъждане на дете.
  • Обезщетението за развъждане на дете (втора година) да се равнява най-малко на две минимални работни заплати, а не както е в този момент – 780 лева
  • Всяка майка , която получава обезщетение за бременност, раждане и развъждане на дете до двегодишна възраст да получава безвъзмездна карта за градския превоз за времето, в което отглежда детето.
  • Здравни ограничения – Задължителен прелиминарен скрининг за бременните жени; Разширяване на обсега на Феталната морфология.

Феталната морфология е високоспециализирано ултразвуково проучване на всички съществени органи и системи на плода. То дава информация за феталното развиване и протичането на бременността според от гестационния интервал.

Целта на феталната морфология е да се оцени анатомията на плода и да се изключат или открият аномалии, които се демонстрират в по-късните месеци от бременността. По време на проучването се прави оценка на размерите и растежа на плода, пъпната шнур и околоплодните води, плацентата, шийката на матката, кръвотока в другите съдове на фетуса.

Резултатите от проучването са подготвени незабавно след завършването на прегледа . В случай на разкриване на присъщ проблем на плода се разискват констатациите и вероятните способи за лекуване.

Изследването фетална морфология е извънредно значимо за бебето и е целесъобразно да се направи три пъти по време на бременността – 11-13-та гестационна седмица; 18-23-та гестационна седмица; 28-32-ра гестационна седмица.

Всяка родилка ще е длъжна да я извърши три пъти по време на бременността – 11-13-та гестационна седмица; 18-23-та гестационна седмица; 28-32-ра гестационна седмица – същото да е обвързано с компенсацията за майчинство;

Целта е да се раждат по-здрави деца и по този начин да се облекчи здравната система .

Феталната морфология да се покрива на 100% от бюджета на НЗОК . При установена високорискова бременност НЗОК да покрива последващите проучвания и лекуване на 100%. Това са единствено част от ограниченията, които могат да се ползват. Това са част от значимите публични въпроси, а не непрекъснатите кавги.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР