В Деня на Шумен, 11 май, градът се напълни с

...
В Деня на Шумен, 11 май, градът се напълни с
Коментари Харесай

Деца твориха по улиците на Шумен

В Деня на Шумен, 11 май, градът се изпълни с деца-творци. По традиция празникът е неучебен и занятията във всички школа се изчерпаха единствено с час по родолюбие, както и с издигане знамето на Шумен във всички учебни заведения и градини. После учениците имаха опция да вземат участие в креативен ателиета по целия бул.”Славянски”. Танцьорите от “Веселяче” играха хора и увличаха минувачи в бързия темп, художници рисуваха на статитиви, хористите от “Бодра песен” приканваха запалянковци да им дирижират, най-малките рисуваха на асфалт. На откритата сцена на пл.”Освобождение” също се вихреше същински ваучър, а пред постройката на община Шумен се заформи състезателен празник от запалянковци.
 trsh1105-9  trsh1105-8  trsh1105-7  trsh1105-6  trsh1105-5  trsh1105-4  trsh1105-3a  trsh1105-3  trsh1105-2
Преди това беше формалната част, когато бяха издигнати знамената на България, Европа и Шумен. Честта имаха някогашния шеф на математическата гимназия Ваньо Георгиев, зрелостникът Петър Ангелов и създателят на текста на химна на Шумен Антонин Горчев.

Кметът на Шумен Любомир Христов поздрави съгражданите си, а по-късно в зала 363 на общината се състоя тържествената сесия на Общинския съвет. Тя стартира с молебен за здраве и поздравления от депутати от района, регионалния шеф проф.Стефан Желев и представители на политически сили в локалния парламент.
На сесията бяха връчени Наградите на Шумен за изкуство и просвета. Отличен за изцяло творчество е доцент Юрий Дачев, фотографът Ивайло Сакелариев заслужи премия в категорията “Фотография”, а художникът Румен Михайлов в раздел “Изобразително изкуство”. Проф. Христо Трендафилов получи званието Почетен жител на Шумен.

Празничната стратегия продължава с разкриване на Международния фестивал Друмеви театрални празници “Нова българска драма”. Вечерта е празничния концерт на Поли Генова, с присъединяване на госпъл групировка „ Менора “, Танцувално студио „ Електра “, The Loud Dancers, Layout free run & parcour и хип-хоп група „ Емоушън “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР