В Деня на народните будители и празник на град Котел

...
В Деня на народните будители и празник на град Котел
Коментари Харесай

Откриха отделение по вътрешни болести в Общинския медицински център на Котел

В Деня на националните будители и празник на град Котел с водосвет бе намерено отделението по вътрешни заболявания в общинския град. То се намира в постройката на Общинския медицински център и от на следващия ден в него ще проработи екип от лекари, медицински сестри и санитарки.

„ Искам да благодаря на изпълнителния шеф на регионалната болница, че преди десетина години пое ангажимент към жителите на Котел. До ден сегашен, с помощта на неговата дума, в града ни има опазване на здравето. Пожелавам на целия личен състав на отделението да бъдат живи и здрави! Да се отнасят добре с пациентите, както и пациентите да се отнасят добре с тях “, сподели по време на откриването на постройката кметът Коста Каранашев. „ Ние като общинска администрация и персонално аз следваме пътя на възкръсване на постройките, които стояха затворени от 10-20 години, че и повече. Такива здания като тези на бившето УТР, Българска народна банка и Родилно поделение, през днешния ден са поддържани и в тях кипи живот. Следващата постройка, която ще се трансформира във значима за града ни, е тази на някогашния „ Младежки дом “. В нея напълно скоро ще открием съвременен „ Информационен туристически център “, който ще обслужва гостите на Котел и ще предлага информация за най-известните ни забележителности “, сподели в умозаключение градоначалникът.

Изпълнителният шеф на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ – Сливен доктор Васислав Петров от своя страна благодари на кмета на Котел, на Общинския съвет и общинските съветници, за това че експедитивно са реагирали и са дали пространствата в Общинския медицински център за потребностите на отделението. „ За нас имаше действителна заплаха тази зима да останем на студено и нямаше да имаме опция да изпълняваме работата си. Благодарение на бързата ви реакция, ние успяхме да се преместим тук, в тази прелестна постройка. Докато Котел има потребност от нас, сътрудниците ще работят за Котел и отделението няма да бъде закрито “, сподели още доктор Петров.

Припомняме, че по концепция на кмета на Община Котел Коста Каранашев и изпълнителния шеф на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ доктор Васислав Петров, отделението по Вътрешни заболявания в Котел се мести в постройката на „ Общински медицински център “, която от години стоеше необитаема. По този метод въпреки и в разнообразни здания, общинското управление в Котел оформи зона, в която всички медицински услуги, нужни на пациентите, могат да бъдат получени на едно място.

Отделението разполага с приемно-консултативен кабинет, трима лекари, седем медицински сестри и шест санитарки. Разкритите кревати по пулмология и кардиология са 18. Отделението има личен ехокардиограф и ЕКГ. Професионалната активност, реализирана от лекарите и другите медицински експерти е ориентирана към лежащо заболели, незабавни и планови пациенти с остри белодробни и сърдечно-съдови болести, които се нуждаят от интензивно болнично лекуване.Отделението поВътрешни заболявания ще обезпечава денонощен банкет на заболели по неотложност, 12-часов планов банкет и 24-часова диагностика на пациенти от община Котел.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР