В Деня на народните будители, 1 ноември, от 16:00 ч.

...
В Деня на народните будители, 1 ноември, от 16:00 ч.
Коментари Харесай

„Старинен Пловдив“ отбелязва Деня на народните будители с беседа и празничен концерт

В Деня на националните будители, 1 ноември, от 16:00 ч. ОИ „ Старинен Пловдив “ отваря вратите на новореставрираната къща „ Павлити “ (позната като Синята къща, с адрес: ул. „ Арх. Христо Пеев “ №6) за вълнуваща среща с историка Владимир Балчев. Беседата е на тематика „ По следите на познатите непознати будители “.

„ Изследователските търсения на господин Балчев постоянно водят към любопитни и вдъхновяващи истории “, споделят уредниците.

Владимир Балчев приключва българска лингвистика и история във ВТУ " Кирил и Методий ". Работи като организатор в " Националния музей на образованието ", редактор в разнообразни издания, има издадени редица научни писания и исторически книги, прочут е и със своите рубрики, отдадени на предишното на Пловдив в няколко районни медии.

От 17:30 ч. на Римски стадион, ОИ „ Старинен Пловдив “ е хазаин и на празничния концерт „ Поклон, будители национални “. Повече от 120 реализатори от пловдивските читалища ще вземат участие в него. Специални посетители са девойките от хорова групировка „ Евмолпея “ с диригент доктор Алия Хансе и клавирен акомпанимент Йорданка Иванова.

Входът за събитията е свободен!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР