В Държавно горско стопанство - Хисаря незаконната сеч на дървесина

...
В Държавно горско стопанство - Хисаря незаконната сеч на дървесина
Коментари Харесай

От Горското в Хисаря дадоха още подробности за ромските безчинства

В Държавно горско стопанство - Хисаря противозаконната сеч на дървесина е постоянно нарушаване. Това заяви Добрин Иванов, шеф на стопанството. " Сега идва зимният сезон, постоянно се правят нарушавания в горите, без значение дали са държавни, общински, или частна благосъстоятелност ", сподели Иванов. Служителите на горското стопанство предотвратяват огромна част от нарушаванията, като залавят нарушителите, изземват от тях резачки, брадви, даже транспортни средства - каруци, коли и бусове. 
Тези транспортни средства даже нямат номера, не са регистрирани, а водачите им са неправоспособни. Според Иванов казусът е и това, че няма събираемост на санкциите. След привършване на досъдебните производства и издаването на актовете, нарушителите не си заплащат санкциите. Те остават несъбрани, натрупат се, а нарушителите остават ненаказани.
" Жалкото е, че моите чиновници не могат да си видят плодовете от добре свършената работа ", сподели още Добрин Иванов. По думите му другият значителен проблем, е че горските стражари не дават денонощни наряди и този труд не се заплаща. Те даже не са държавни чиновници. " Всички акции, които вършим през нощта, са си наша самодейност за да спрем нарушаванията, или да ги ограничим ", сподели Иванов. 
Затова множеството закононарушения се правят през нощта.
Най-често ромите секат апетитни дървета, като дъб и акация, които употребяват за търговия, не за отопление. " Когато става дума за това да сгреят фамилията си те могат да събират сухи крони от поречието на реката и никой не им прави проблем ", сподели Добрин Иванов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР