В дългосрочен план може да бъдем приятно изненадани от цената

...
В дългосрочен план може да бъдем приятно изненадани от цената
Коментари Харесай

Гюров: В дългосрочен план може да бъдем приятно изненадани от цената на газа |

" В дълготраен проект може да бъдем прелестно сюрпризирани от цената на природния газ за България ", съобщи пред Нова телевизия ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

Депутатът обаче посочи, че тази цена ще е по-добра от тази, която заплащат потребителите в района, а не която българинът е плащал в минал интервал.

" В дълготраен проект това, че ние решаваме да не се съгласяваме с едностранния напън на " Газпром ", ще бъде извънредно в интерес на българската стопанска система. "

Той отговори и на обвиняванията на някогашния финансов министър Симеон Дянков, който през днешния ден съобщи, че държавното управление е закъсняло и ще плащаме с до 40% по-скъп газ. Според него повода е това, че не сме резервирали количества полутечен газ.

Според Гюров обаче държавното управление няма по какъв начин да вземе решение за нов дълготраен контракт за полутечен газ, когато към този момент има подписан подобен с " Газпром ". По думите му сходно решение не е можело да се вземе превантивно през февруари.

Нов конфликт с Българска социалистическа партия

От думите на Гюров пролича къде ще бъде новият конфликт сред Политическа партия и Българска социалистическа партия.

Гюров е безапелационен, че договарянията с " Газпром " не би трябвало и няма да се възобновяват. 

" Подновяване на договаряния с компания, която към този момент няколко пъти, не за първи път, стопира доставките на газ, и заради неналичието на диверсификация ни усилва цената няколко пъти " не трябват ", сподели той и изясни, че вместо да се възобновяват договаряния, то би трябвало да се търсят други възможности.

Преди дни обаче Корнелия Нинова настоя за възобновяване на договарянията с " Газпром " под претекст, че това е стъпката, която чака българският бизнес.

Очаква се да има и разногласия към претенции от Българска социалистическа партия таван на цените на газа. Гюров не заяви каква е позицията на Политическа партия, само че преди дни Асен Василев и енергийният министър Александър Николов бяха по-скоро скептични към това предложение.

Военната помощ за Украйна

Депутат съобщи, че новата дефиниция - " военно-техническа помощ ", която най-вероятно ще бъде гласувана на следващия ден, ще бъде задоволително необятна, с цел да включва друг вид помощ, само че не и изпращането на български бойци на фронта.

Той сподели, че решението се е забавило, тъй като е имало потребност от повече време за доближаване на позициите на съдружните сътрудници. По думите му Българска социалистическа партия няма да напусне обединението. 

" Те (БСП) схващат своята отговорност в този миг България да има едно устойчиво ръководство, което да преведе страната през рецесиите и да се оправи с всички тези непредвидени последствия, които заплашват страната ", сподели той.

Още един народен представител, който не знае какъв брой получава

Гюров съобщи, че е дарявал за Украйна, само че не по сметката, която преди седмици уточни министър председателят Кирил Петков. 

Депутатът обаче съобщи, че не знаел какъв брой е заплатата, която получавал, защото нямал време да я огледа. 

" Не знам какъв брой е, стига ми ", сбит бе той.

Последният народен представител с сходно изявление бе Ангел Исаев, който бе определен като претендент на Движение за права и свободи, само че в Народното събрание гласоподава дружно с ГЕРБ.  Народният представител със приблизително обучение също разгласи, че подарява заплатата си, само че не знаеше какъв брой тъкмо е тя.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР