В Чукотската автономна област в Руската федерация откриха ръководителя на

...
В Чукотската автономна област в Руската федерация откриха ръководителя на
Коментари Харесай

Мъж оцеля 16 дни без храна в тундрата

В Чукотската самостоятелна област в Руската федерация откриха ръководителя на „ бригада “ за отглеждане на елени, който изчезна и липсваше за повече от две седмици, оповестява РИА Новости, като се базира на локалните управляващи на полуострова.
Според информацията мъжът е липсващ на 21 декември на път за село Риркайпий, за където е тръгнал с моторна шейна, съобщи организация Фокус. 
„ Намериха го, жив и здрав е, само че е малко измършавял, тъй като не е ял от 16 дни. (…) В момента го карат към близкото село, няма потребност от здравна помощ “, обявиха локалните избавителни служби, като разясниха, че под близкото село се схваща Риркайпий, на 200 км от мястото. Те са разкрили местоположението благодарение на сателитния му телефон.
Според информацията, развъдчикът е оживял в сложните условия на съветската тундра, откакто си е направил заслон с подръчни материали. От службите разясниха, че търсенето е почнало на 26 декември, и е почнало от мястото, където последно е засечен сигнала на сателитния му телефон. Мъжът е бил открит на към 200 км от Риркайпий от локални поданици.
Според службите мъжът е доста измършавял, само че положението му е доста положително, като се имат поради изискванията, в които е прекарал последните 16 дни.
„ След като го намерихме, долу-горе го поохранихме. Това е благополучен случай, че този човек е оживял в тундрата толкоз доста дни “, добави събеседникът на организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР