В четвъртък вечер се изиграха срещите от 5-ия кръг в

...
В четвъртък вечер се изиграха срещите от 5-ия кръг в
Коментари Харесай

Седем отбора продължават към елиминациите в Лигата на конференциите

В четвъртък вечер се изиграха срещите от 5-ия кръг в Лигата на конференциите. И този път драмата съпътстваше доста от мачовете, в това число и този на българския първенец Лудогорец, който изтръгна извънредно скъпа победа с 2:1 над Спартак Търнава в последната секунда.

Общо 7 тима откриха място в идната фаза на шампионата. Това са Астън Вила, Фиорентина, Бодьо/Глимт, Лил, Слован Братислава, Гент и Макаби Тел Авив.

Лил излезе от група А, откакто стигна до решаваща победа с 2:0 над Олимпия Любляна като посетител. В другия мач Слован Братислава надигра Клаксвик с 2:1 и също взе билет за идната фаза.

В група В Гент разруши с 4:1 Заря Луганск и си подсигурява присъединяване в шампионата и през пролетта.

Същото стори и Макаби Тел Авив след триумфа си с 2:1 като посетител на Брейдаблик в другия мач.

В мач от група С, Динамо Загреб взе наложителна победа над Астана в Казахстан и е с огромни шансове да излезе от групата. Виктория Пилзен пък продължи наказателното си акция в групата, постигайки пети следващ триумф, този път с 1:0 в гостуването си на Балкани.

Турският гранд Бешикташ претърпя следващо оскърбление в Европа, откакто позволи проваляне с 0:5 от Брюж в Истанбул в група D. В другия мач Бодьо/Глимт победи Лугано с 5:2 и по този метод откри място в идната фаза на шампионата.

Астън Вила победи с 2:1 Легия Варшава в директен конфликт за първото място в група E, като по този метод публично подпечата билета си за идната фаза на шампионата.

В другия дуел в групата АЗ Алкмаар победи с 1:0 Жрински (Мостар) и по този начин резервира очаквания за класиране напред.

В група F също бе забавно. Фиорентина изтръгна сложен триумф с 2:1 над Генк, само че той бе с голяма стойност, тъй като класира италианците за елиминациите.

В другия мач Ференцварош обърна Чукарички с 2:1 като посетител и също направи нова значима крачка към огромната си цел - излизането от групата.

В група G интригата не бе толкоз огромна, защото Айнтрахт Франкфурт и ПАОК към този момент си бяха обезпечили продължаването напред, само че се изправиха в директен спор за първото място и гърците надвиха с 2:1. В другия мач Абърдийн и ХИК направиха реми - 2:2.

В група Н, където е и Лудогорец, бе много забавно., в другия мач и заплете извънредно доста обстановката преди последните мачове.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР