В четвъртък в зала Изток в Народното събрание ще се

...
В четвъртък в зала Изток в Народното събрание ще се
Коментари Харесай

ПП се срещат със синдикатите и с ДБ за бюджета

В четвъртък в зала Изток в Народното събрание ще се организира среща сред " Продължаваме промяната " и национално показаните синдикални организации КНСБ и КТ " Подкрепа " по отношение на Бюджет 2023.

Срещата е от 11.30 ч. В 13:00 ч. в зала Запад ще се организира среща сред " Продължаваме промяната " и Демократична България, по време на която също ще се разиска Бюджет 2023.

Припомня ме, че Българска социалистическа партия към този момент се срещна с Политическа партия и считат, би трябвало да има бюджет. Служебният кабинет внесе удължение на настоящия бюджет, което не е добре за жителите. Ние считаме, че е рационално да водим диалози, с цел да не допуснем популистки диалози и страната да изпадне в безпорядък. Предлагаме минималната работна заплата да бъде на 50% от междинната заплата, да не се понижават обществените ваучери, желаеме да има безвъзмездни медикаменти и учебници за децата, което ще коства 180 млн., желаеме да създадем тъй че хората до 26 година да бъдат освободени от налог върху облагите, и други, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По предварителни калкулации обществените заплащания са сред 2 и 3 милиарда лв.. Може да се намерят доходи за тях, само че това е обект на идни диалози, добави Нинова.

Петков изясни, че от Политическа партия са съгласни, че би трябвало да бъде импортиран нов бюджет от служебното държавно управление, тъй като няма по какъв начин бюджет от предходната година да работи и в този момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР