В четвъртък в ефира на CNBC американският сенатор Елизабет Уорън

...
В четвъртък в ефира на CNBC американският сенатор Елизабет Уорън
Коментари Харесай

Криптовалутите са сериозна заплаха според сенатор Елизабет Уорън

В четвъртък в ефира на CNBC американският сенатор Елизабет Уорън съобщи, че криптовалутата съставлява най-новата световна опасност.

Говорейки в предаването Squawkbox Newsmaker, Уорън изрази скептичното си отношение към криптовалутата, като акцентира, че тя се употребява от нарушители и терористи в международен мащаб:

Позицията на Уорън съответствува с тази на основния изпълнителен шеф на JPMorgan Джейми Даймън, който неотдавна съобщи пред сенатори, че в случай че заемаше държавна служба, би се възбраната за закриването на криптовалутата.

Правителството на Съединени американски щати е разграничено във връзка с бъдещето на криптовалутата, като някои членове одобряват нейния капацитет, а други търсят регулаторни ограничения за ограничението ѝ. По време на този продължаващ спор сенатор Уорън не един път е изразавала загрижеността си по отношение на потреблението на криптовалутата като инструмент за незаконни действия.

Сенаторът интензивно работи за актуализиране на банковите закони, като се стреми да включи по-строги ограничения за правоприлагане във връзка с криптовалутата. Тя показа нови законодателни планове за усилване на регулациите, свързани с криптоактивите, и за повишение на прозрачността на банковата загадка, обвързвана с тези активи.

На фона на нарасналите опасности за сигурността, дължащи се на продължаващата война сред Израел и Хамас, Уорън твърди, че заплахата за американците е достигнала невиждано равнище. Като показва бързата анонимност на крипто транзакциите, сенатор Уорън твърди, че промишлеността на цифровите активи по-скоро способства за тези закани, в сравнение с да ги смекчава.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР