В четвъртък ще предложа да намалим тежестта на горивата, електроенергията

...
В четвъртък ще предложа да намалим тежестта на горивата, електроенергията
Коментари Харесай

Правителството ще бори високите цени на газа и бензина на ниво ЕС

В четвъртък ще предложа да понижим тежестта на горивата, електрическата енергия и газа върху стопанската система на Европа. С тази упоритост премиерът Кирил Петков ще замине за Брюксел в четвъртък, когато ще се организира постоянното съвещание на Европейския съвет.

“Предлагаме закупуването на природния газ да бъде направено дружно с всички страни членки на Европейския съюз, т.е. Европейската комисия да договаря за целия пазар на Европейски Съюз. До този миг всеки се справяше самичък, а когато приказваме в общ глас шанса да понижим цената на газа е голям”, съобщи Петков и добави, че кабинетът ще предложим и таван, до който може да стига цената на газа.

Време е българското предложение да влезе на масата на европейските водачи, разгласи твърдо премиера и съобщи:

“Предлагаме и понижаване на акциза на бензин още веднъж на равнище Европейски Съюз – с това ще успеем да понижим цените на горивата. Също по този начин ще предложим всички газохранилища в Европа да бъдат запълнени на 90% преди началото на идващия зимен сезон”, сподели на брифинг Петков.

По мотив идното отпадане на мораториума върху цената на електрическата енергия на битовите консуматори министър-председателят увери, че българите могат да чакат цените на тока да не се покачат, защото такива били упованията на КЕВР:

“Това е невиждана държавна поддръжка за превъзмогване на кризите”, увери Петков.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР