В четвъртък папа Франциск отхвърли предложението на кардинал Райнхард Маркс,

...
В четвъртък папа Франциск отхвърли предложението на кардинал Райнхард Маркс,
Коментари Харесай

Папа Франциск отхвърли оставката на германски кардинал

В четвъртък папа Франциск отхвърли предлагането на кардинал Райнхард Маркс, върховен немски свещеник, да подаде оставка поради неправилни дейности против половото принуждение и прикриването на свадите, заяви Агенция Франс Прес.
„ Продължете както оферирате (в пасторския си свят) като архиепископ на Мюнхен и Фрайзинг “, написа папата на Маркс, имайки поради позицията, която той предложи да освободи.
 Папата се разгласи против рисковите спекулации на финансовите пазари Папата се разгласи против " рисковите спекулации " на финансовите пазари
Папа Франциск прикани във вторник за по-строго контролиране на финансовите пазари, като предизвести във видео известие против " рисковите " с...
Маркс разгласи по-рано този месец, че е предложил на папата оставката си поради на църквата при оправянето със свадите със полово принуждение над деца.
Решението пристигна, откакто църквата в Германия, както и на доста други места, беше разтърсена от изказванията за широкомащабни злоупотреби от страна на духовници против малолетни.
В писмото си папата се съгласи с Маркс в осъждането на " злополуката " на свадите със полово малтретиране и метода, по който католическата черква се оправя с тях " до неотдавна ".
„ Цялата черква е в рецесия заради казуса със злоупотребите “ и „ Църквата не може да продължи, без да се оправи с тази рецесия “, написа папата.
 Папата разгласи нови правила за битка с корупцията във Ватикана Папата разгласи нови правила за битка с корупцията във Ватикана
Папа Франциск разгласи нови правила за битка с корупцията, оповестява Агенция Франс Прес. Висшите чиновници в Светия трон ще би трябвало да заявяват, че ни...
Той добави, че " политиката на щрауса не води до на никое място ". Светият отец сподели, че католическата черква не може да „ живее с тежестта да има „ “ и добави, че е належащо признание на греховете си и „ да се изиска благодатта на срама “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР