В четвъртък от 20:00 часа ЦСКА стартира еврокампанията си с

...
В четвъртък от 20:00 часа ЦСКА стартира еврокампанията си с
Коментари Харесай

Стефан Джилио: Никой не очаква чудо от Сиренс срещу ЦСКА

В четвъртък от 20:00 часа ЦСКА започва еврокампанията си с домакинство на Сиренс (Малта) в първия квалификационен кръг в Лига Европа, като спечелилият се излъчва в една среща.

Едва ли има по-добър събеседник преди този дуел от някогашния малтийски национал и полузащитник на " армейците " Стефан Джилио, който игра на " Българска войска " от пролетта на 2000 до лятото на 2002 година записвайки 30 мача и 10 гола и участвайки в двете епични борби при елиминирането на Шахтьор Донецк през септември 2001-ва. " Тема Спорт " потърси Джилио за мнението му по отношение на дуела ЦСКА - Сиренс.

Стефан, поздрави от София! Какви са упованията в Малта и твоите персонални за мача сред ЦСКА и Сиренс?

- Сиренс изненада всички през предишния сезон в шампионата. Те бяха дилетант, само че построиха конкурентен състав с някои забавни чужденци от Южна Америка и най-много с неизменност стигнаха до 4-ото място. Но в този момент в паузата продадоха някои от играчите си в по-силните тимове в Малта и мисля, че равнището им няма да е същото както предходната година. Никой тук не чака знамение от тях в София, поради обстоятелството, че те дебютират в Европа. Но от време на време във футбола стават изненади. ЦСКА несъмнено има повече опит в сходни мачове и е любимец, всеки чака безапелационна победа от тях. Това ще е премеждие за Сиренс и те би трябвало да се забавляват на терена без напрежение! Напрежението ще е върху ЦСКА, тъй като би трябвало да победи непременно. А в случай че се изправиш против проведен противник, изключително в отбрана, става мъчно, най-малко до отбелязването на първия гол.

Сиренс е тайнственост за нас в България. Как би описал този отбор, знаем, че неотдавна привлякоха легендата на локалния футбол Майкъл Мифсуд?

- Сиренс продаде един от най-силните си играчи (б.р. бразилския нападател Флавио Кариока) на Флориана след сезона. Привлякоха няколко малтийци, измежду които и Майкъл Мифсуд, само че той към този момент е на 39 години - не е оня състезател, който познавахме. Шампионатът тук още не е почнал, тъй че те и за нас са тайнственост.

Следиш ли ЦСКА към момента?

- Не проследявам доста откъм състав и играчи, тъй като в днешно време всеки тим се трансформира непрекъснато. Но от време на време в интернет съм любопитен и поглеждам по какъв начин се оправят в лигата. Поддържам към момента контакт с някои от момчетата от преди. Мои другари, живеещи в Малта, ми споделиха, че има два тима с името ЦСКА и не мога да го схвана. Жалко е за клуб с такава история като ЦСКА. Надявам се нещата да се оправят.

С кого се чуваш от оня отбор на армейците, отстранил Шахтьор Донецк? Миналата седмица тогавашният ви треньор Аспарух Никодимов отпразнува 75 години...

- Писахме си с Христо Янев преди няколко седмици. Следя някогашните си съотборници в Инстаграм. Никодимов е благородник - играх най-силния си футбол под негово управление в ЦСКА. За страдание получих доста тежка травма в коляното, когато бях в оптимална форма, тъкмо в дербито с Левски на Терена ". А изтеглихме Милан за Купата на УЕФА тогава. И оттова нататък нещата за мен в ЦСКА се трансформираха. Тази контузия оказа съществено въздействие.

С какво се занимаваш в този момент?

- Работех като треньор на юношите в родния ми клуб Валета U19. Но се наложи да си взема отмора за една година по персонални аргументи. Занимавам се с бижутериен бизнес и с отдаването на недвижими парцели също. Живея в столицата Валета, покрай морето. Не мога да пребивавам другаде, тъй като доста обичам моя град. Но ще отскоча до София следващата година, когато отмине този COVID-19.

И за край една прогноза за четвъртък?

- Прогнозирам 2:0 за ЦСКА.
 ЦСКА занапред ще набира скорост
ЦСКА занапред ще набира скорост

Съставът стартира да става явен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР