В четвъртък индексът S&P 500 отбеляза значителен ръст от над

...
В четвъртък индексът S&P 500 отбеляза значителен ръст от над
Коментари Харесай

S&P 500 сигнализира за възраждане на бичия пазар

В четвъртък показателят S&P 500 означи забележителен растеж от над 20 % по отношение на най-ниските си стойности през октомври, което демонстрира началото на нов бичи пазар.

Това неотдавнашно възходящо придвижване, траяло 248 търговски дни, бележи най-дългия мечи пазар за S&P от 1948 година насам. Въпреки че беше изправен пред провокации като нападателната акция на Федералния запас за повишение на лихвените проценти, районните банкови разтърсвания и продължаващите опасения за криза, които не се материализираха изцяло, бенчмарк показателят сподели резистентност и непрекъснато нарастваше.

Изследване, извършено от Bank of America разкри, че в исторически проект S&P 500 се е повишавал в 92% от случаите през 12-те месеца след началото на бичия пазар. Това е повече от междинните 75% за всеки 12-месечен интервал, датиращ от 50-те години на предишния век.

Пазарните анализатори, измежду които Савита Субраманян и екипът за финансови тактики в Bank of America Global Research споделиха, че връщането към бичата територия може да възроди ентусиазма на вложителите към акциите.

Те допуснаха, че в случай че вложителите се сблъскат с провокации при облигациите, като да вземем за пример по-ниска възвръщаемост или негативни различни разноски заради повишението на действителните лихвени проценти, те могат да бъдат подтиквани да се върнат към акциите, изключително към тези, които се възползват от повишението на действителните лихвени проценти, известни като циклични.

Историческите модели демонстрират, че пътят на акциите след нахлуване в бичи пазар не постоянно е линеен. Райън Детрик, основен пазарен пълководец в Carson Group, наблюдава 13 случая от 1956 година насам, когато акциите са се възстановили с 20% от 52-седмично дъно.

През първите три месеца акциите постоянно се характеризираха с волатилност, като през първия месец след навлизането в територията на бичия пазар референтният показател даже се понижаваше приблизително с 0.5%. В дълготраен проект обаче резултатите като цяло са позитивни.

Изследването на Детрик сподели, че откакто се е покачил с 20% от най-ниските стойности на пазара, S&P 500 е постигнал междинна възвръщаемост от 10% през идващите шест месеца и 17.7% през идващите 12 месеца.

Въпреки че акциите може да имат провокации, пазарът чака Федералният запас краткотрайно да спре процеса на повишение на лихвените проценти.

Това развиване обаче може да не е безусловно от изгода за акциите, защото икономистите считат, че паузата е резултат от “ ” на фискалната политика. Вследствие на това се чака закъснение на икономическия напредък, което може да облекчи инфлацията, само че евентуално да повлияе на растежа на приходите. Morgan Stanley даже предвижда 16% спад на корпоративните облаги до края на годината при този сюжет.

Въпреки това историческите данни демонстрират, че акциите са склонни да се показват добре в дълготраен проект. Настроенията, позиционирането, фундаменталните индикатори и динамичността на предлагането/търсенето поддържат концепцията, че незадоволителното вложение в акции и циклични артикули може да съставлява основен риск, като по-вероятната посока на изненадата е позитивна, както подчертаха Субраманян и екипът на Bank of America.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР