В четвъртък и петък ни чакат температури под 10 градуса,

...
В четвъртък и петък ни чакат температури под 10 градуса,
Коментари Харесай

Кратко застудяване, после ноемврийско лято

В четвъртък и петък ни чакат температури под 10 градуса, ще превалява, по-късно още веднъж повече слънце и топло време

Синоптичната комисия изследва за вас синоптичните модели и откри положителните вести. Началото на ноември ще е по-скоро, като началото на октомври. В първите десетина дни на месеца ще е по-топло от нормалното, като температурите ще надвишават в следобедните часове 20 градуса, написа dnews.bg.

Но по реда на нещата.

От сряда стартира утежняване на времето и намаляване на температурите. В четвъртък над цялата страна ще е типична есен, студено, с температури под 10 градуса и превалявания от дъжд. В по-високите елементи на планините ще вали и сняг. 

Лошото време обаче ще е за малко и още в петък последователно ще настъпи усъвършенстване, облачността ще се раздира и даже ще забележим слънце.

От събота нататък стартира нов интервал на хубаво време и на покачване на дневните температури, като във вторник и сряда, идната седмица, тук-там в равнините на Южна и Северна България ще измерим температури над 24, 25 градуса.

Този интервал на хубаво и топло време ще се продължи до края на идната седмица, когато моделите предвиждат ново утежняване с первалявания от дъжд.

До хоризонта на прогнозите на моделите, който е към 13, 14 ноември, сега не се вижда съществено захлаждане и превалявания от сняг. Не се предвиждат и температури под нулата в утринните часове.

Над Западна Европа ще е много хладно, тук-там студено, в Алпите ще падне нов сняг, само че над Изтачна Европа и Балканите ще е по-топло от нормалното за този интервал на годината. Това развиване на времето се дължи на мощни атлантически циклони, чийто път е малко по-южно и които, в композиция с средиземноморски циклони, ще пренастя по-топъл въздух над Балканите и източните елементи на континента.

В деня на балотажа се чака времото да е относително хубаво, най-вече слънчево и топло с темепартури към 18, 22 градуса.

Независимо, че средносрочната прогноза демонстрира тополо време, при започване на ноември е добре да помислите ваче за промяната на летните със зимни гуми, защото единствено 48 часа са нужни цялата настояща прогноза да се преобърне и да забележим нахлуване на зимата.

Ноември по нашите ширини е месец, в който снега не е изненада, а предписание. Но нормално това се случва във втората половина на месеца.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР