В четвъртък американците отбелязват един от най-големите си празници -

...
В четвъртък американците отбелязват един от най-големите си празници -
Коментари Харесай

В САЩ се очакват рекорден брой пътувания за Деня на благодарността

В четвъртък американците означават един от най-големите си празници - Денят на благодарността. Тази година  упованията са броят на пътуващите  да бъде рекорден.

Според Дейвид Сиймор, основен действен шеф на American Airlines, упованията в този момент са  пътниците  да бъдат с към половин милион повече от предходната година.

От Администрацията по сигурност на транспорта  декларират, че  в интервала 17-27 ноември през инспекциите евентуално ще преминат към 30 милиона пасажери, което е  почти по 2,7 милиона пасажери дневно. Това е с  10% повече от предходната година.

През тази година се регистрира понижаване броя на анулираните полети до 1,6%, само че закъсненията  са достигнали най-високото си равнище от десетилетие. Според Бюрото по транспортна статистика близо един от всеки пет полета идва или излетява със забавяне. Най-често това са полети на по-евтини компании.

И в случай че предходната година имаше проблем след коронавирусната пандемия с наемането на екипажи, в този момент преди празниците се оказва, че има дефицит на ръководители на полети. Някои от самолетните компании са разширили графика си за празничния интервал и пускат по-големи самолети с цел да дават повече места.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР