В чест на рождения ден на Елизабет ще ви разкажем

...
В чест на рождения ден на Елизабет ще ви разкажем
Коментари Харесай

Пие ли алкохол кралицата и коя е най-добрата й приятелка?

В чест на рождения ден на Елизабет ще ви разкажем няколко забавни обстоятелството за най-известната кралица в света.

Знае се, че Елизабет приказва свободно френски, понякога кара обичания си Land Rover (не се нуждае от книжка), обожава кучета от породата Корги, развъжда коне и спортни гълъби (да, такова занимание се среща измежду аристократите на Обединеното Кралство).



Като дете родителите й я наричали Лилибет, а през днешния ден формалната й купа звучи по този начин: Нейно Величество Елизабет II, по Божията благосклонност Кралица на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия и другите й владения и територии, глава на Британската общественост, бранител на вярата. Ако желаете да научите повече за най-популярната коронована персона в света, прочетете отговорите на въпросите, които от дълго време желаеме да зададем на нейния велможа биограф. И така…

Защо кралицата има два рождени дни?

На 21 април кралицата чества същинския си рожден ден със фамилията си, а на втората събота на юни по традиция се провежда формалното честване на рождения ден на монарха на Обединеното кралство - Trooping The Color. Причината е явна - през юни времето е по-благоприятно за празненства. На този ден пред Бъкингамския замък и в небето в близост се организира церемониал на Кралските военновъздушни сили, а членовете на кралското семейство поздравяват събралите се хора от балкона.



Най-голямата щерка на херцога и херцогинята на Йорк е родена на 21 април 1926 година в 2,40 ч. сутринта в влиятелния лондонски квартал Мейфеър в резиденцията на граф Стратмор на Брютън стрийт. Между другото раждането не било елементарно: лейди Елизабет Боус-Лион трябвало да се подложи на цезарово сечение. Резиденцията на рубрика към този момент не съществува - регионът е изцяло преустроен и там в този момент има офиси, посолства и седалища на огромни корпорации, а на Брютън 17 се намира ресторант с името Hakkasan Mayfair. Само мемориална плоча припомня къде е родена кралицата на Англия.

От какъв брой време е на трона Елизабет II?

Нека сметнем. Тя е коронясана на 2 юни 1953 година, след гибелта на татко си, крал Джордж VI, а през 2015 година е оповестена за най-дълго ръководещия монарх в английската история. Повечето от нейните сънародници не познават различен монарх с изключение на Елизабет: съгласно Службата за национална статистика на Обединеното кралство 81% от жителите на страната към момента не са били родени, когато тя се възкача на престола.

По време на ръководството на кралицата в страната са се сменили 14 министър-председатели, в това число Уинстън Чърчил и Маргарет Тачър, както и шестима католически папи (Пий XII, Йоан XXIII, Павел VI, Йоан Павел I, Йоан Павел II и Бенедикт XVI).

Очевидно кралицата резервира дългоденствие и жизненост заради неналичието на неприятни привички и аристократична устойчивост.

Как се среща със брачна половинка си?

Тази среща е предопределена от ориста... Всъщност рано или късно тя трябвало да се състои: Елизабет и Филип са четвърти братовчеди. Роден на остров Корфу, Филип Маунтбатън е правоприемник на кралските фамилии на Гърция и Дания. Имат обща прабаба - кралица Виктория - Елизабет е обвързвана с нея по бащина линия, а Филип е по майчина.



Запознават се през 1934 година, когато Елизабет е на осем, а Филип на тринадесет, на сватбата на гръцка принцеса в Уестминстърското абатство. Но Елизабет осъзнава първите си усеща към датско-гръцкия принц по време на третата среща, когато кралското семейство идва на посещаване в Дармут, където Филип учи в Кралския военноморски лицей. 18-годишният синеок блондин очарова 13-годишната си братовчедка с неизмеримо възприятие за комизъм и отлична физическа форма. Между тях стартира преписка и от този момент събитията се развиват, следвайки приказна логичност.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР