В Чехия болниците отново са препълнени заради скок на броя

...
В Чехия болниците отново са препълнени заради скок на броя
Коментари Харесай

В Чехия болниците отново са препълнени

В Чехия лечебните заведения още веднъж са претъпкани поради скок на броя на инфектираните. Почти 80% от новите случаи са с английския вид на COVID-19, предава Българска национална телевизия. Заради дефицит на болнични кревати към този момент се постанова пациентите да бъдат превозени в други селища.

Властите признаха, че настоящите ограничения не са ефикасни. Ако разпространяването на вируса не бъде овладяно, след 3 седмици ще има пик. Чехия е измежду най-тежко засегнатите от ковид страни в Европа.

Италианският институт по инфекциозни заболявания " Ладзаро Спаланцани "  даде позитивно мнение за успеваемостта и сигурността на съветската ваксина против ковид " Sputnik V " . Това мнение е пратено до Министерството на здравеопазването на републиката и ръководителя на Министерския съвет, заяви пред държавната телевизия РАИ шефът на лечебното заведение, проф. Франческо Вая, оповестява БГНЕС, цитирайки ТАСС.

" Проведохме нашето проучване на научните материали, с които разполагаме, за съветската ваксина, в това число тези, оповестени от " The Lancet ". И заключението ни е позитивно, успеваемостта на имунизацията е повече от 92% и е безусловно безвредна. Вая подчерта, че това решение има извънредно научно-технически темперамент. " Подобни оценки би трябвало да бъдат лишени от всевъзможни политически нюанси. Ако имунизацията е ефикасна и безвредна, тя би трябвало да се употребява в Италия ", добави професорът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР