В бюджета във фонда за бедствия и аварии има средства.

...
В бюджета във фонда за бедствия и аварии има средства.
Коментари Харесай

Василев: Има средства за щетите по Черноморието, 12 моста трябва да бъдат ремонтирани

В бюджета във фонда за бедствия и повреди има средства. По предварителни оценки, които сега получаваме, има 12 моста, които би трябвало да бъдат поправени, с изключение на другите вреди, за към 20-30 млн. лева Това съобщи министърът на финансите Асен Василев след изключителна среща в Народното събрание по отношение на бедственото състояние по Южното Черноморие, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" В момента свободният запас е над 60 млн. лева във фонда за бедствия и повреди. Като са ясни вредите, се събира комисията в Министерство на вътрешните работи и средствата се отпускат в спешен режим. Още предходната година възложихме на регионалните шефове да ревизират къде има непочистени речни корита. Предварителната информация, която са подали е за над 250 сектора. Трябва да мине през снимане, планиране и разчистване на коритата ", разясни Василев.

По думите на зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев сега тече развой по определяне на вредите от бедствието. " Комисията е в подготвеност и работи към този момент да прегледа всички данни с съответни размери на щети- тъй че комисията да се събере, да прегледа всичко и да се поправят вредите. Държавата е направила нужното да се обезпечи тази запас ", посочи той.

Йордан Цонев, който е ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народно събрание съобщи, че страната ще възвърне всички вреди, само че хората няма по какъв начин да бъдат върнати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР