В Бургас родители ще се съберат пред общината да обявят

...
В Бургас родители ще се съберат пред общината да обявят
Коментари Харесай

Протест в Бургас срещу онлайн обучението на най-малките ученици

В Бургас родители ще се съберат пред общината да разгласят претекстовете си срещу предлагането за тестване на дребните деца в учебно заведение и онлайн образованието. Срещата се провежда в обществените мрежи, като от общината няма издадено позволение за митинг.

Организатори на събитието са родители на първокласници от националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Проф.Панчо Владигеров “. Те показват неодобрението си по отношение на въвеждането на  наложителното два пъти седмично тестване за Covid-19 на учениците от начален курс. Родителите не са съгласни и с насилственото прекосяване към онлайн образование на децата, които откажат да бъдат тествани.

Красимира Андреева - майка на първокласник&

" Трябва децата да продължат  да си вървят на учебно заведение присъствено и то всички възпитаници. Може да се допусне за по-големите деца да бъдат на ротационен принцип, само че за по-малките възпитаници наложително би трябвало да е присъствено образованието. Не би трябвало да разрешаваме проби. В последна сметка всеки родител, който види, че детето му има признаци на каквото и да било заболяване, освен Covid, той си стопира детето от учебно заведение, води го на доктор ".

 На срещата ще бъдат премислени и идващите дейности на недоволните родители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР