В Бургас е заловен заподозрян като подбудител и помагач за

...
В Бургас е заловен заподозрян като подбудител и помагач за
Коментари Харесай

В Бургас заловиха опасен престъпник от Украйна

В Бургас е хванат обвинен като подстрекател и помощник за ликвидиране на длъжностно лице в Община Херсон – Украйна през 2018 година

Това стана ясно на конференция в Съдебната палата в София, в която участваха представителят на основния прокурор Сийка Милева, окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и шефът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски, оповестява " Флагман ".

Залавянето е станало на територията на морския град на 24 януари.

Сийка Милева изясни: „ Казусът касае издирването и задържането на украински жител, предизвикал гибел в резултат на нанасяне на тежка телесна щета – заливане с киселина на основния секретар на Изпълнителния комитет в Общината на град Херсон, Украйна.

Пострадалата е била залята с киселина на 31 юли 2018 година, като през месец ноември същата е умряла в реанимация от своите рани.

Подбудителят и помагачът на това тежко действие, осъществено на територията на Украйна е бил разгласен с алена бюлетина на Интерпол за интернационалните търсене за арест и екстрадиция. “

На конференцията не бяха упоменати имена. Убитата евентуално обаче е Катерина Гандзюк, която е известна активистка в областта на достъпа до обществена информация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР