В Брюксел политическите лидери следят отблизо встъпването в длъжност на

...
В Брюксел политическите лидери следят отблизо встъпването в длъжност на
Коментари Харесай

Ще се подобрят ли отношенията между ЕС и САЩ с новия президент?

В Брюксел политическите водачи наблюдават от близко встъпването в служба на 46-ия президент на Съединени американски щати Джо Байдън. Надеждата нараства, че с идването му в Белия дом (ЕС) може да продължи напред със своя трансатлантически сътрудник по общи стратегически въпроси, оповестява БГНЕС. „ За следващ път, след дълги четири години, Европа има другар в Белия дом . Готови сме за нов старт с нашия най-стар и приближен сътрудник ”, съобщи ръководителят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен. Докато Европейски Съюз се надява, че смяната в Белия дом ще значи откриването на нова глава в трансатлантическите връзки, някои евродепутати предизвестиха, че последните четири години не могат просто да бъдат изтрити.
„ Нашите ползи постоянно се сливат, само че те не постоянно са идентични. Необходими са дейности за превъзмогване на нашите разлики. Например, известните несправедливи търговски мита, които засегнаха някои от нашите браншове. Също по този начин не трябва да забравяме, че мандатът на Тръмп не беше инцидентен ”, съобщи френският евродепутат от Народната партия Арно Данджан. Сцените от нападението над Капитолия, които толкоз изумиха някои европейски политици, приканиха други към саморефлексия. „ Представете си, че протестите за отменяне на свободни и почтени избори са се случили тук. Спомнете си акцията за Брекзит преди пет години, цялостна с очевидни неистини и подправени обещания, помислете за невероятното неуважение на полското държавно управление към дамите, притежаващи своите лични тела. Не забравяйте систематичното разрушение на правилата на правовата страна в Унгария ”, проучва Ска Келер, немски евродепутат от Зелените.
 Европейски Съюз за Байдън: Европа още веднъж има другар в Белия дом Европейски Съюз за Байдън: Европа още веднъж има другар в Белия дом
Днес висшите чиновници на Европейския съюз показаха облекчение, че още веднъж ще имат " другар в Белия дом, когато Джо Байдън замести Донал...
Разпространението на тайни теории, появяващи се в интернет, е въпрос, за който Комисията се надява да разчита на Байдън, за да подсигурява, че държавните управления и парламентите са взимащите решения , а не ръководителите на Силициевата котловина. Байдън е изправен пред стратегия, натоварена с упования от двете страни на океана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР