В британския парламент се разпространява информация, според която разследването за

...
В британския парламент се разпространява информация, според която разследването за
Коментари Харесай

Гореща новина! Появиха се първи данни от лабораторията на британското военно министерство за отравянето на Скрипал

В английския парламент се популяризира информация, съгласно която следствието за отравянето на Скрипал не удостоверява, че отровата " Новичок " е създадена в Русия, осведомят информационните организации.

Собствено следствие и резултатите от диалозите си със експерти от лаборатория е разгласява писателят, правозащитник и някогашен английски посланик Крейг Мъри. В публикация оповестена на интернет страницата му той декларира, че специалисти от лабораторията на английското Министерство на защитата в Портън Даун са се съгласили единствено на формулировката " вещество от вариация, разработвана в Русия ".

Мъри, като се базира на специалисти от лабораторията оповестява, че към вида " Новичок " се отнасят нервно-паралитични субстанции, които може да бъдат създадени от общодостъпни съставни елементи като торове или инсектициди.



Но действителни химически оръжия от този вид никой не е произвеждал: в отчетите, представяни от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), се е посочвало и по-рано, че " Новичок " в действителност си е останал на хартия, и нито Съюз на съветските социалистически републики, нито Русия са постигнали триумфи в производството на токсични субстанции от този вид.

На страницата си в Twitter Мъри написа още, че " учените в Портън Даун не са могли да разпознават нервнопаралитичен газ като субстанция, основана в Русия, и са възмутени оказвания напън върху тях. "

Статията на Мъри са популяризирали на страниците си в обществените мрежи няколко депутати от английския парламент. Те оповестяват, че изказванията на английския министър председател Тереза Мей за съветска диря в отравянето на Скрипал пораждат въпроси.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР