В Бостън завърши конференция посветена на изследване на сънищата. На

...
В Бостън завърши конференция посветена на изследване на сънищата. На
Коментари Харесай

Според италиански учените сънищата са вредни

В Бостън приключи конференция отдадена на проучване на сънищата. На нея учените направиха изумително изобретение, съгласно което хората сънуват сънища с стеснен брой сюжети.

Учените считат, че техните данни удостоверяват теорията на финландският психолог Анти Ревонсуо, съгласно който кошмарните сънища са подготовки за екстремални обстановки. Според мнението на психолога откакто опознае заплахата на сън, човек по-лесно се оправя с нея в действителния живот. Именно за това са служили сънищата в антични времена, когато главната заплаха за индивида са били дивите животни, счита Ревонсуо.

Според тази доктрина при хората с REM-разстройство системата за симулация на заплаха е хипертрофирана дотам, че те понякога придвижват виртуалната война от сънищата си в действителността.

Учените открили, че най-малко пет % от популацията на нашата планета страдат от нощни кошмари. Като предписание сънищата, които те карат да трепериш, се сънуват през втората половина на нощта. Те принуждават индивида да се разсъни и оставят в него неприятно възприятие.

Освен стресът и прекарванията денем, причина за нощните кошмари може да бъде алкохолът, четене на книги с напрегнати сюжети или гледане на филми на ужасите, изключително преди сън.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР