В БНТ се развихря цензура. Генералния директор на БНТ Константин

...
В БНТ се развихря цензура. Генералния директор на БНТ Константин
Коментари Харесай

Шефът на БНТ започна с цензурата. Спира предаване на Валя Ахчиева


В Българска национална телевизия се развихря цензура. Генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров бил притискан да не излъчва журналистическо следствие на Валя Ахчиева в предаването “Открито”, планувано за неделя 13 май 2018 година Това оповестяват публицисти от малкия екран, написа fakti.bg.

Темата на следствието на Ахчиева била за това, какво се случва със Закона за акцизите и данъчните хранилища и едни ЖП цистерни, цялостни с газьол, разтоварен от съветски танкер на варненското пристанище ПЧМВ.

Каменаров обсъждал дали предаването “Открито” да бъде свалено от ефир. Все още по Българска национална телевизия не се излъчват рекламни анонси за тематиката на предаването, както е правено преди.

В новата програмна скица на управата на Българска национална телевизия, “Открито” е поставено за лъчение в неделя, с начален час 20:45 часа, два пъти в месеца.

Вероятно по тематиката има конспирация и ползи, за това се развихря цензура.

В тази обстановка, журналистката Валя Ахчиева е подала сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров с разкритията си от следствието.

Цацаров незабавно се е разпоредил и изпратил материалите в Специализираната прокуратура, настояват публицисти от медията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР