В близкото бъдеще всеки германец ще може сам да избере

...
В близкото бъдеще всеки германец ще може сам да избере
Коментари Харесай

Германците скоро ще могат по-лесно да си сменят пола

В близкото бъдеще всеки немец ще може самичък да избере пола и първото си име, планува нов законопроект на ръководещата коалиция в Германия. Това е главният принцип в така наречен Закон за самоопределението, създаден от министерствата на правораздаването и на фамилията, който ще размени досегашния Закон за транссексуалните.
Край на досегашните унижения
Както показва министърката на фамилията Лиза Паус (от Зелената партия): „ Законът за транссексуалните е от 1980-а година и е позорен за засегнатите “. Защо? Защото на процедура третира хората, за които се отнася, като заболели и ги дискриминира, твърди Паус.

До момента тези, които желаеха да трансформират пола си в паспорта, е трябвало да показват две психиатрични експертизи, както и да отговорят на редица интимни въпроси, като да вземем за пример какво е тяхното „ мастурбационно държание “. Цената на двете експертизи надвишава 2000 евро, а процедурата трае с месеци, преди най-после да се произнесе съдът. Но пък по публични данни в 99 % от случаите съдът се произнасял в интерес на заявителите.

Според новия закон при вписването на пола и първото име към този момент няма да има значение дали става дума за транссексуален, небинарен или интерсексуален човек. Експертизите за половата еднаквост или лекарските мнения отпадат като причина за предприемането на измененията.

По принцип транссексуалността се разказва от психическото положение полова дисфория. Хората, които желаят да си трансформират метода, по който показват пола си, поради мощен и настойчив дискомфорт с биологичния си пол, страдат от дисфория, която към този момент не се смята за ментално заболяване. Въпреки това в множеството страни се изисква диагноза за смяна на пола.

Предвижда се в закона да се регламентира и какъв брой постоянно може да се сменя полът – не по-често от един път годишно. Предположенията обаче са, че единствено малко на брой ще изискат да сменят пола повече от един път – едва ли са повече от един %. А ще се постановат и санкции – в случай че да вземем за пример някой се обърне към някого, който към този момент си е трансформирал името, с предходното му име.
Малолетните ще имат потребност от единодушието на родителите
В проектозакона е записано и от каква възраст нататък хората ще могат сами да вземат решение по какъв начин да се назовават и кой да е техният пол – от 18. За младежите до 14 години поръчката за промени би трябвало да бъде импортирана в гражданското от техните родители, а тези над 14 ще могат и сами да внесат поръчки, само че би трябвало да разполагат със единодушието на родителите си.

Министърът на правораздаването Марко Бушман (от Партията на свободните демократи) формулира значимостта на новия закон по следния метод:

" Става дума за осъществяването на едно от главните обещания в конституцията – обещанието за идентична независимост и еднообразно достолепие на всички. "

Зелените и либералите бяха внесли законопроекти с подобен темперамент още като съпротива при ръководството на предходните държавни управления, само че те бяха отхвърлени. Сега към този момент – като част от ръководещата коалиция – те са съумели да реализират договореност със Социалдемократическата партия за анулация на Закона за трассексуалните и нова наредба на самоопределението. Стремежът на министрите Паус и Бушман е новият закон да бъде утвърден още тази година.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР