В близките дни служебният кабинет ще внесе в Народното събрание

...
В близките дни служебният кабинет ще внесе в Народното събрание
Коментари Харесай

Служебният кабинет ще поиска от депутатите да удължат "удължителния" бюджетен закон

В околните дни служебният кабинет ще внесе в Народното събрание проектопромени в така наречен удължителен закон за държавния бюджет, с който предходният парламент разреши на изпълнителната власт да харчи по миналогодишния закон. Това заяви пред Нова телевизия служебният министър председател Гълъб Донев.

Причината е, че действието на закона за бюджета изтича на 10 юни.

 Ако не бъде удължено действието на бюджета, разноските ще се свият до размера на приходите Ако не бъде удължено действието на бюджета, разноските ще се свият до размера на приходите

Донев предизвести, че парите за пенсии за юни са обезпечени, само че на въпрос за юли отговори, че зависи от това какво ще създадат народните представители. " След 10 юни отговорността е тяхна. Имат 10-12 дни. Отговорното е да одобряват това, което ще внесе служебното държавно управление. Може бюджетът да се удължи с още 2-3 месеца дотогава, до момента в който бъде образувано постоянно държавно управление със свои политики ", сподели министър председателят.

Той подсети, че служебното държавно управление няма поддръжката от Народното събрание по, а точно бюджет с 6% недостиг. Сметките ни са правилни, само че не са комфортни за партиите, тъй като са разследване от техни решения, акцентира Донев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР