В близките дни ще влязат в сила наскоро приетите законови

...
В близките дни ще влязат в сила наскоро приетите законови
Коментари Харесай

Радев към Рюте: Очакваме крачката в съдебната реформа да промени позицията на Нидерландия

„ В околните дни ще влязат в действие неотдавна признатите законови промени, които основават механизъм за следствие на основния прокурор. Очакваме тази решителна крачка в напредъка на правосъдната промяна в България да промени позицията на Нидерландия за приемането ни в Шенген “. Това съобщи президентът Румен Радев, който беседва с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте в Молдова.

Радев изрази очакване, че поправките в Наказателно-процесуален кодекс ще бъдат отразени позитивно в годишния отчет на Европейска комисия по Върховенство на правото, който се чака да бъде оповестен при започване на юли.

 

Президентът се надява, че със законовите промени България е съумяла да отговори на опасенията на Нидерландия и напомни, че Европейска комисия и Европейският парламент неведнъж са заявявали готовността на България да се причисли към Шенген.


Държавният глава подсети, че всички страни членки на Европейски Съюз, като се изключи две, измежду които и Нидерландия, поддържат приемането на страната ни в Шенген през октомври 2023 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР