В близките часове над Западна и Централна България ще превали

...
В близките часове над Западна и Централна България ще превали
Коментари Харесай

Слънчево време на изток, превалявания и гръмотевици на запад

В околните часове над Западна и Централна България ще превали и прегърми, до момента в който на изток ще доминира слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 17° и 22°.

През нощта тук-там в Югозападна и Централна Южна България към момента ще превалява, само че преваляванията последователно ще стопират. Облачността над цялата страна ще се раздра и намалее, до най-вече ясно, и на следващия ден в часовете преди обяд ще доминира слънчево време, само че към и след обяд, основно над Западна и Централна България, още веднъж ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 18° и 23°, в София - към 20°.

Слънце до обяд и дъжд и гръмотевици в следобедните часове и в планините. Над към 2300 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от югоизток.

На Пиренейския полуостров и в по-голямата част от Централна Европа, ще бъде слънчево, до момента в който на Апенините и Балканите ще има краткотрайни тук-там обилни превалявания, Облачно, с превалявания ще бъде в Северна Европа.

У нас във вторник ще бъде най-вече слънчево, с оптимални температури - сред 21° и 26°. В сряда и четвъртък, обаче на доста места ще има краткотрайни превалявания. Възможно е да са локално инетнзивни и обилни по количество, и с градушки.

Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В петък единствено на обособени места, основно в Западна България и планинските региони ще превали слаб дъжд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР