В близките часове и до полунощ на отделни места все

...
В близките часове и до полунощ на отделни места все
Коментари Харесай

След полунощ облачността ще се разкъсва

В околните часове и до среднощ на обособени места към момента ще има превалявания и гръмотевични стихии. След среднощ облачността ще стартира да се раздира. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури в множеството региони ще са сред 8° и 13°.

До обяд ще доминира слънчево време. По-късно още веднъж ще стартират превалявания, основно в западната половина от страната. На обособени места там ще са интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии. В 7 области от Югозападна България е оповестено предизвестие от първа степен, код жълто, за обилни количества, мощни гръмотевични стихии и заплаха от градушки.

Максималните температури напълно едва ще се покачат, спрямо през днешния ден - в множеството региони ще са м/у 23° и 28°, по-ниски по Черноморието - от 18° до 20°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще е едва. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България - до сдържан вятър от изток-югоизток.

И в планините след обяд облачността ще е купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област - интензивни, превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток, който краткотрайно ще се усилва. Максималните температури в курортите - от 8° на Алеко до 14-15° в Пампорово и Боровец.

Значителна ще е облачността и над огромна част от Европа. В северозападните региони на Пиренейския полуостров, в Западна и по-голямата част от Централна Европа, на Апенинския и Скандинавския полуостров, както и в доста региони от Източна Европа ще има превалявания от дъжд, в Алпите - от сняг. На доста места ще има и гръмотевични стихии.

Облачно, с превалявания от дъжд ще бъде и в западната част на Балканите, обилни ще са преваляванията в Албания. Над останалите региони сутринта ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд на доста места ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Предупреждение за обилни количества и мощни гръмотевични стихии е в действие с изключение на в Югозападна България, в северната половина на Гърция, както и в Сърбия.

У нас, и през идващите дни времето ще се задържи без основна смяна - с повече слънце заран, а след обяд и до среднощ - с краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Остава нараснала вероятността за местни по-интензивни превалявания и градушки. След краткотрайно покачване на температурите в понеделник, във вторник ще стартира захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР