В благоевградското село Бистрица има над 50 махали и само

...
В благоевградското село Бистрица има над 50 махали и само
Коментари Харесай

В благоевградското село Бистрица има над 50 махали и само една изборна секция

В благоевградското село Бистрица има над 50 махали и единствено една изборна секция. Как съумяват да гласоподават - вижте...

Въпреки че е единствено на 10 километра от Благоевград, в село Бистрица времето като че ли е спряло. Младите хора от дълго време са отпътували в чужбина в търсене на по-добър живот. Тук са останали най-вече възрастни хора, за които днешният ден е следващият в календара. Махалите в селото са общо 56, само че някои от тях са обезлюдени, а в други живеят по двама души.

Георги Бочуков, кмет на с. Бистрица: " За едно село е належащо път, вода, ток. Тия трите неща има ли ги, ще има хора. - Има ли ги тук? - Тука пътищата са в окаяно положение. Обществен превоз не може да се движи. Трудно е, то спешна помощ по тия пътища отхвърлят бе, не могат да се качат.

Селото разполага с медицински кабинет, който обаче от дълго време е затворил порти.

Георги Бочуков, кмет на с. Бистрица: " Идват тука, викаме Бърза помощ, в случай че е незабавно доста, в случай че не - Бърза помощ ги придвижва в града.

Най-отдалечената махала в село Бистрица се намира на 8 километра от изборната секция. Заради неприятното положение на пътя, хората са принудени да вървят 3 часа пеш, с цел да дадат своя глас.

Кръстьо Бачев: " Дано да се промени, да не е по този начин като в този момент. Затова вървим да гласуваме ".

Йорданка и Стоян постоянно гласоподават. Не пропущат и през днешния ден да го създадат. В погледите им обаче вместо вяра за по-светли дни, се чете обезсърчение.

Йорданка: " Вече съм вдигнала ръце от всичко. Това, което дадат, с това ще се задоволяваме ".

Стоян: " От тука съм тръгнал на 5 км. Да се гласоподава, обаче очаквам нещо, обаче не става и не става, друго нещо що може да кажем ".

Георги Бочуков, кмет на с. Бистрица: " Хората се отвратиха към този момент с това гласоподаване ".

Здраве - за това се молят на днешния ден хората от село Бистрица. Защото държавните управления се сменят, само че пътят до изборната секция си остава все по този начин дълъг и сложен за тях.

Репортер: Аксения Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР