В Благоевградско се готвят за нови ограничения заради заразата. От

...
В Благоевградско се готвят за нови ограничения заради заразата. От
Коментари Харесай

Изчерпани са леглата за COVID болни в Петрич и Банско

В Благоевградско се готвят за нови ограничавания поради болестта. От понеделник всички възпитаници минават на онлайн образование. Легла за заболели от COVID-19 в Петрич и Разлог към този момент няма. С 695 инфектирани за денонощие Благоевград продължава да поддържа високите си равнища на заболеваемост, която все още е над 2300 души на 100 хиляди.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30036
Основната причина да се премине към онлайн образование е високата заболеваемост измежду учениците. „ Леглата, педиатричните кревати, които се изчерпват доста бързо свършват, по този начин да вземем за пример в болничното заведение в град Петрич няма нито едно свободно легло, както и в болничното заведение в Разлог ”, съобщи доктор Весела Мончева, РЗИ Благоевград.

В учебните заведения също одобряват незабавната мярка. „ Удобно идва, дотолкоз доколкото се надяваме всички да се поуспокоят малко нещата, тъй като очевидно в учебно заведение макар всички ограничения, които вземаме нещата не стоят добре. Това е неприятното – че е края на периода, че оформяме триумфа и би било по-добре в такива моменти да сме в учебно заведение, само че с оглед създалата се обстановка ”, показва Марин Митов, шеф на НХГ „ Св.Св. Кирил и Методий “ Благоевград.

Вечерният час за учениците ще ограничи контактите им след 20 часа, като по този начин от здравната ревизия се надяват да понижат предаването на болестта.„ Всички знаем гимназиите, вечерно време излизаха из града, обикаляха заведения, да се надяваме, че това ще е възпираща мярка ”, безапелационен е Марин Митов, шеф на НХГ „ Св.Св. Кирил и Методий “ Благоевград.

Проверките за спазването на ограниченията ще са засилени, доколкото това разрешава съществуването на чиновници за тази активност.„ Както на всички места заболеваемостта е доста висока, тъй че и в полиция и в РЗИ, на доста други места имаме много заболели и контактни, тъй че сме затруднени в инспекциите ”, съобщи доктор Весела Мончева, РЗИ Благоевград.

Детските градини остават отворени. Болни деца обаче няма да се одобряват. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30036  Момчил Баев: Интензивните кревати не са метод за надзор над епидемията Момчил Баев: Интензивните кревати не са метод за надзор над епидемията  Най-много от новозаразените с Коронавирус в Шуменско са деца и младежи Най-много от новозаразените с Коронавирус в Шуменско са деца и младежи  Доц. Кунчев: Обмисляме съществено стягане на ограниченията Доц. Кунчев: Обмисляме съществено стягане на мерките
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР