В Благоевград личните лекари все още не издават електронни направления

...
Коментари Харесай

Личните лекари в Благоевград все още не издават е-направления за PCR-тест |

В Благоевград персоналните лекари към момента не издават електронни посоки за PCR-тест, заяви БГНЕС. 

Чакащите за направление за PCR-тест не престават да си чакат, само че тази заран хората са пред зала " Яворов ", където се раздават номера, а не пред гишето на Регионалната здравна ревизия.

" Личната лекарка ми издаде през вчерашния ден това, спирам да разясня ", съобщи чакаща жена пред гишето, показвайки общоприетото направление на книжен притежател. 

Номерата сложи на масата пред залата доктор Павлин Янкулски, ръководител на новосформираната COVID-комисията към общината, той не пожела да застане пред камера и да разяснява за какво към момента персоналните лекари не издават посоки по електронен път. Същото стори и шефът на РЗИ доктор Калоян Калоянов, който сподели, че здравната ревизия няма проблем с програмата, която употребяват от години.

" Питайте персоналните лекари за какво не издават е-направления ", съобщи доктор Калоянов.

До 9 часа през днешния ден бяха раздадени 26 номера, пред самото гише. 

Вчера зам.-министър Жени Начева разгласи, че първите електронни посоки за PCR-тестове. Към 11 часа през вчерашния ден са издадени над 200 е-направления за PCR проби, и към 100 общопрактикуващи лекари са се възползвали от тази опция.  Тя изясни, че Министерството на здравеопазването е осигурило централизиран модул и всеки персонален доктор, който желае, без значение коя софтуерна компания го обслужва, може да се свърже към него. Остава и разновидността с посоки на книжен притежател.

Това е първата стъпка след 20 години от началото на процеса по основаване на електронно опазване на здравето, проблеми ще има, само че ще се отстраняват навреме, при всяко начало е по този начин, предизвести Жени Начева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР