В Благоевград денонощна аптека няма. Това създава неудобство на хората,

...
В Благоевград денонощна аптека няма. Това създава неудобство на хората,
Коментари Харесай

Читатели в паника: В Благоевград денонощна аптека няма, това застрашава здравето ни!

В Благоевград денонощна аптека няма. Това основава стеснение на хората, които имат незабавна потребност от медикаменти през нощта, с подобен сигнал се обърнаха към Struma. com благоевградчани, сблъскали се с казуса. Млада майка се оплака, че се нуждаела от лекарство за бебето си, само че неналичието на аптека безусловно заплашило здравето му.

Факт е, че в регионалния град аптека, която да работи през нощта в действителност няма. Последната, която работеше до късно бе аптека "Марешки ", само че тя затвори и даже освободи общинския парцел, който заемаше в центъра на града. Причината бе прекратения и контракт с община Благоевград, поради несъблюдение на уговорката за непрекъснато обслужване на жителите. Заради неналичието на денонощна аптека кметът на Благоевград Илко Стоянов организира незабавна среща с фармацевтите на територията на регионалния център, с цел да обсъдят казуса, само че се оказа, че никой не желае да работи през нощта

Мотивите са, че е безсмислено да работи аптека, при изискване, че в града има сложени два вендинг автомата за медикаменти, откъдето могат да се купят лекарства от първа нужда. Апаратите - благосъстоятелност на фармацевтични компании, са сложени до аптеката под Съдебната палата на ул. „ Тодор Александров " в регионалния град и до аптеката на ул. „ Иван Михайлов “ под Бюрото по труда. По този метод е спазено условието на Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, съгласно което вендинг автомати за медикаменти могат да работят единствено на територията на аптеки и дрогерии, отвън тези обекти те са противозаконни. Другото условие е да продават единствено медикаменти без рецепта.

Двете вендинг машини работят непрекъснато. Този метод на обслужване на жителите с медикаменти се ползва все по-често и това е бъдещето, разясниха за Struma. com фармацевти, които настояват, че съществуването на вендинг автоматите обезсмисля съществуването на денонощна аптека. Освен това през нощта аптекарите не могат да продават специфични медикаменти без рецепта, а единствено такива от първа нужда, с което в действителност припокриват активността си с тази на вендинг машините, сложени в Благоевград за първи път, в първия месец от ръководството на кмета Илко Стоянов.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР