В Берковица организираха масов поход до връх Ком под наслов

...
В Берковица организираха масов поход до връх Ком под наслов
Коментари Харесай

В Берковица организираха масов поход до връх Ком По стъпките на Вазов

В Берковица проведоха всеобщ поход до връх Ком под наслов " По стъпките на Вазов ", научи BulNews. Инициативата е във връзка 173-ата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов.
Участниците са се били събрали пред къщата-музей на Иван Вазов в Берковица. От там са тръгнали към хижа Ком, а по-късно са поели към едноименния връх.
" В похода вземат участие хора от разнообразни възрастови групи, като предходната година най-малкият участник е бил на 5 години, а най-възрастният на 82. Традиционно се събират сред 100 и 200 души, които идват на този страховит празник. Това, което мога да кажа и това, което бих желал всички да изпитат, е голямото възприятие, което е изпитал Иван Вазов, когато е видял Берковския Балкан през 1880 година ", описа един от участниците в похода. 
От хижа Ком хората са тръгнали с 18-метров трикольор. Горе на върха е показана и литературно-музикална стратегия. За първи път е имало и водосвет.  Събитието е част от Спортния календар на Община Берковица и се провежда за седма година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР