В Белград бе проведен нов, 20-ти съботен протест на опозицията

...
В Белград бе проведен нов, 20-ти съботен протест на опозицията
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Белград

В Белград бе извършен нов, 20-ти съботен митинг на опозицията под надпис " Един на пет милиона - всички като един ", на който беше показан експертният договарящ екип с държавното управление. След това се организира шествие на хиляди жители от Теразийската чешма с мотото " Срещу изборната машинация ".

Както разгласи опозиционният Съюз за Сърбия (ОСС), митингът се организира, тъй като сръбският президент Александър Вучич " отхвърля настояванията на опозицията " за разговор по отношение на свободата на медиите и изискванията за осъществяване на свободни и почтени избори.

В началото на митинга артистът и член на Демократическата партия (ДП) Бранислав Лечич от името на поддръжниците на " Споразумение с народа " сподели, че " екип от специалисти, безпартийни персони, които са били готови със своите познания, опит и експертност, са подготвени да показват проект по трите най-важни тематики, които са " лостовете на диктатурата на Вучич " и рецесията, в която се намира Сърбия. " Това са цензурираните медии, злоупотребата с регулаторния орган за електронни медии и нечестните избори, които разчитат на пазаруването на гласове, изнудването и насилието над жителите на Сърбия ", разясни той.

" Тези три пункта са от значително значение. (Вучич) през вчерашния ден сподели, че е подготвен да има разговор, като че ли може да има разговор с безскрупулните. Ето ви късмет без ултиматум! Ние предлагаме и определихме експерти за разговор ", сподели Лечич.

Преговарящият екип се състои от преподаватели от Факултета по политически науки Чедомир Чъпич и Снежана Миливоевич, доцентът от същия факултет Душан Вучичевич, професорът по политология Йованка Матич, политолога Бобан Стоянович, шефът Сърджан Драгоевич и публицистите Вукасин Обрадович и Зоран Гаврилович.

В разговора ще вземат участие и Независимата асоциация на публицистите на Сърбия (НУНС) и Асоциацията на самостоятелните електронни медии. Лечич акцентира, че Сърбия е в дълбока политическа рецесия, и Вучич е виновен за това.

" Ние няма да се оттеглим, пред кого да отстъпим - пред изменничество, неистини, нарушаване на Конституцията и оскърбление? Продължаваме с митинга и този митинг ще продължи, убеждавам ви, до успеха... Вие продължавайте да идвате, до момента в който тази събота не стане единствената събота за всички времена. Нашата събота на свободата ще победи, споделям ти го Вучич ", съобщи Лечич.

Източник: БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР