В бележка на корейската фирма пише, че Samsung очаква скок

...
В бележка на корейската фирма пише, че Samsung очаква скок
Коментари Харесай

Бизнесът с чипове изведе Samsung до рекордна печалба

В записка на корейската компания написа, че Samsung чака скок в приходите с 5% на годишна база

© Beawiharta Beawiharta
Движение на акциите на Samsung (7 - 10.2018 г.)

Увеличаване

Движение на акциите на Samsung (7 - 10.2018 г.)

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Samsung Electronics се чака да регистрира рекордна облага
2 окт 2018
Необичайни облаги

Все повече борсово търгувани фондове залагат на браншове като битката с бедствията и затлъстяването. И носят рентабилност
28 сеп 2018
Новите iPhone модели: по-големи, само че и по-скъпи

Компанията ще се насочи и към медицината с новия си модел Apple Watch
13 сеп 2018 Южнокорейската софтуерна компания Samsung Electronics предвижда рекордна облага за третото тримесечие с помощта на сполучливия бизнес с чипове макар слабите продажби на смарт телефон модела Galaxy S9.

Оперативната облага е повишена до рекордните 17.5 трлн. вона (15.5 милиарда долара), демонстрират предварителните резултати на Samsung. За съпоставяне - междинната прогноза на анализаторите, интервюирани от Bloomberg, беше за 17.2 трлн. вона.

Благодарение на чиповете

В записка до акционерите корейската компания афишира, че чака растеж на приходите си с 5% на годишна база и ще доближат 57.5 милиарда $. Това е с 20% повече спрямо предходното тримесечие. Предварителните резултати на компанията не съдържат подробна информация и по тази причина не може да се даде справедлива оценка за равнището на търсене на висококачествените телефони за същото тримесечие, в което Apple пусна най-новия си модел Iphone, означават от TechCrunch. Samsung няма да разкрие чистата си облага и детайлности за представянето на обособените подразделения, до момента в който не разгласи финалните си резултати по-късно този месец.

Но още в този момент е ясно, че по-добрите резултати се дължат на бизнеса с чепове, който обезпечава към 80% от приходите на компанията. Търсенето наизуст за разрастващите се облачни услуги нараства, което повишава и цената на чиповете.

Анализаторите обаче предвиждат, че растежът няма да продължи в същия дух. " Приходите на Samsung, наподобява, са достигнали върха си. Цените на DRAM ще паднат, въпреки и не фрапантно, и това ще се отрази отрицателно върху маржовете ѝ ", счита анализаторът от Mirae Asset Daewoo Securities Уилям Парк.

Чиповете за памет носят максимален дял и от облагата на Samsung, като компенсират компликациите при продажбите на смарт телефони. Макар че Samsung е водач по продажба на смарт телефони в света, китайски съперници като Huawei ѝ насочат предизвикателство. Huawei съумя да изпревари Apple и да се изкачи до втората позиция в класацията на производителите през тримесечието, което приключи през юни, сочат данни на IHS Markit.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР