В Българското национално радио (БНР) цензура няма. Това каза генералният

...
В Българското национално радио (БНР) цензура няма. Това каза генералният
Коментари Харесай

Генералният директор на БНР: Цензура в радиото няма!

В Българското национално радио (БНР) цензура няма. Това сподели генералният шеф на публичното радио Милен Митев пред Съвета за електронни медии (СЕМ) по време на обществена среща през днешния ден.

Разговорът бе иницииран от медийния регулатор във връзка неизлъченото на 16 декември изявление с посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова в предаването „ Политически НЕкоректно " по стратегия „ Хоризонт ".

Това събитие мисля, че задоволително ясно беше показано в предаването „ Политически НЕкоректно " в събота, в което водещият задоволително обширно разяснява неговата позиция за аргументите, заради които изявлението е било спряно, както и в изявлението на програмния ни шеф, уточни Милен Митев.

Според него управлението на стратегия „ Хоризонт " вярно е решило, че неприемлив събеседник няма. „ Ако това решение беше взето авансово и беше отказано въобще да се запише това изявление, то тогава считам, че щяхме да водим същия диалог за цензура, само че два дни по-рано. И тогава може би господин Волгин щеше да има доста повече съображение за своята позиция ", уточни генералният шеф на БНР.

Той описа, че съгласно данните, с които разполага, при първичното обмисляне е била показана информация, че са отправени предложения както към съветското, по този начин и към украинското посолство. „.Впоследствие от посолството на Украйна отговор по този начин и не идва, от информацията, която имам. А госпожа Митрофанова е удостоверила опцията да пристигна и да бъде записана за изявление ", означи Митев, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му достолепието и качествата на позицията на Програмния съвет, по чиято преценка изявлението не е излъчено, са, че тя не е взета въз основата на личността на посланика на Русия или въз основата на личността на водещия Петър Волгин. " Тя е учредена на чуване на съответното изявление и преценка, че по метода, по който е направено в своя заключителен вид, то не дава отговор на нашите публицистични стандарти и би могло по някакъв метод да подведе нашата публика ", сподели генералният шеф на публичното радио, представен от " 24 часа ".

„ В този смисъл, мисля, че това е вярното решение и даже някой да счита, че е закъсняло, коства ми се, че едно авансово предпоставяне, че Волгин няма по какъв начин да направи изявлението както би трябвало, не би било редно. И това към този момент би довело до доста по-основателни терзания за цензура ", сподели още той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР