В българския военноремонтен заводи Терем-Летец не са извършвани ремонти на

...
В българския военноремонтен заводи Терем-Летец не са извършвани ремонти на
Коментари Харесай

Военното министерство отрича в България да са ремонтирани хеликоптери за Украйна

В българския военноремонтен фабрики " Терем-Летец " не са осъществявани поправки на или рационализация на вертолети от вида " Ми " (Ми-8, Ми-17 и Ми-24), които след това да бъдат предоставени на Украйна, това оповестиха през днешния ден от Министерството на защитата.

Позицията на ведомството е във връзка получена на 5 април 2023 година нота от Федералната работа по военно-техническо съдействие на Руската Федерация, в която се декларира, че Русия намира за " изрично недопустимо " реализирането на ремонт и рационализация на вертолети от вида " Ми " в български предприятия и последващата им доставка за Украйна.

Преди в края на предходната година през май депутатите разрешиха на български военни фабрики да ремонтират оръжие и техника на нападнатата от Русия в страна. До действителни дейности в тази посока по този начин и не се стигна, като съгласно към този момент някогашният дипломат на Украйна в България Виталий Москаленко, повода е незадоволителния потенциал на българските фабрики и дългите периоди за осъществяване на сходни поръчки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР