В българския парламент вилнее неофашистка партия, тя шества в националните

...
В българския парламент вилнее неофашистка партия, тя шества в националните
Коментари Харесай

Момчил Дойчев по Дарик: Българите искат Европа, не Евразия! Свестните хора са повече от фашистите от „Възраждане“

„ В българския парламент вилнее неофашистка партия, тя шества в националните медии. Обявена е война на европейските полезности, каквито са и българските полезности. България ще загуби борбата за своята европейска еднаквост, без вярната и смела европейска позиция на медиите.За страдание тази констатация изисква решения и дейности както на институциите, по този начин и на партиите ". Изказването е на проф. Георги Фотев.

Евродепутатите от Комисията по петициите приканиха Съветът да утвърди присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство за свободно пътешестване до края на 2023 година

В резолюция, призната във вторник с 25 гласа „ за ”, 0 „ срещу ” и 0 „ въздържал се ”, депутатите от Комисията приканват Съвета да гласоподава до края на 2023 година в интерес на приемането на Румъния и България в Шенгенското пространство, като се има поради, че двете страни към този момент са изпълнили нужните условия за приемане. Те показват страдание за решението на Съвета от 8 декември 2022 година да отхвърли присъединението на тези две страни, „ без да показа никаква правна аргументация, обвързвана с критериите за присъединение ”. „ Едно по-голямо Шенгенско пространство без граничен надзор би направило Европейски Съюз по-силен ”, настояват членовете на Екологичен потенциал.

Темата разяснява политологътдоц. Момчил Дойчев в предаването " Кой приказва " по Дарик радио.

" Има мръзка сред изявите на Възраждане и пречките ни към Шенген. Те прелестно схващат, че влизайки в центъра на европейската цивилизация, ставайки дефинитивно европейци, ще се прекъсне пагубната съветска олигархична взаимозависимост, от която продължаваме да страдаме. Този олигархично - незаконна връзка мнозина политици поддържат. Срещу всичко това се слагат всички свестни българи, които не могат да одобряват една вторична фашизация на България, пароди тази възходяща партия ", съобщи политологът.

" Привържениците на Възраждане не са повече от свестните българи, само че ние въпреки всичко познаваме историята и знаем, че един висококултурен народ като немския се подведе по националсоциализма на Хитлер - една партия, която имаше първочанално 5, 6 % въздействие. Знаем по какъв начин и съветския народ потегли след болшевиците, които бяха 3, 4 % от съветския народ. 20 век е преподавател за това по какъв начин е допустимо да бъде унищожена свободата в името на някаква мимолетна и подправена сигурност ", твърди специалистът.

" Мнозинството от българите ясно са посочили, че избират Европа, а не Евразия, избират свободата пред игото и законността и справедливостта пред съветското господарство. Колкото и да страдаме от своите недосатътци, от този неясен балкано-ориенталски нрав, въпреки всичко тези полезности са европейски, само че те са и български. В това отношение можем да бъдем оптимисти, само че не би трябвало да позволяваметази ненавист, това принуждение да превземе хората. „ Догде е мъничка змията,елате да се съберем!С крайници да й строшимглавата,свободни да се назовем ", цитира Добри Чинтулов, гостът.

" Голяма част от нашите инстутиции са завладяни от хора, които не са експерти и сякаш симпатизират на тези насилници, тъй като и вербалната експанзия е експанзия и тя минава доста елементарно във физическо принуждение. Не е допустимо в българския парламент някаква тайфа да обкръжава трибуната и да не разрешава на избрани депутати да споделят каквото и да е. Да не приказваме за елементарните хора, които с учредения стачкуват срещу тези изстъпления. Нормално е институциите да се задействат. Иституциите би трябвало да работят не разграничено и опълчени една на друга, а синхронизирано, без значение дали това е политичека или кримилно-политическа простъпност ", безапелационен е Дойчев.

" Още в зората на прехода,при подпалването на партийния дом, и полицията и пожарникарите оставиха тези момчета да влизат вътре и да правят това, което правиха. В следствие се разбра, че подполването е било квалифицирано, били са оставени запалителни течности и така нататък Оттогава насам институциите не желаят да разкрият действителните извършителии подбудители на поредност такива политически закононарушения, които демонстрират неналичието на действителна демокрализация и на европеизация на правосъдната власт ", напомни политологът.

" Това се дължи на една крива визия за демократизъм, която идва и от страните от Западна Европа, където се появи идеологията за политическа уместност, която е нищо друго, а свръхтърпимост на изстъпления на лумпени, които желаят да разрушат европейската народна власт, било посредством престъпност, било посредством потребление на хибридната война като скрито средство за заличаване на европейския живот. Това се случва посредством медийна дезинформация, както и с ориентиране на потоци хора, които по стопански или военни аргументи бягат от Африка. Криворазбраният демократизъм саморазрушава демокрацията, вместо да я усили. Повече народна власт не значи повече толерантност към нейните разрушители, а означа институциите да си свършат работата, без да се основава на пол, раса и така нататък ", отсече специалистът.

" Добре, че братският украински народ удържа варварските напъни още веднъж да ни освободят (в кавички), та тези малко се спихнаха и се надявам това да бъде трайна наклонност. Тези патриоти, които са съветски, а не български би трябвало да бъдат озаптени и за това има всички законови учредения, тъй като редица членове от Наказателния кодекс към този момент са прегазени. Те би трябвало да се явят в съда като бранители на фашисткия путински режим ", безапелационен е Дойчев.

" Странно за какво в българското медиино пространство се премълчават някои обикновени политически истини. Въпросът за приемането ни в Шенген... всичкикритерии са механически изпълнени. Въпросът е за политическото доверие към държавните управления от почналата през 2020 година рецесия. Политическото доверие към служебните държавни управления и президента Радев, е достигналодо най-ниската си точка. Радев не е канен от никого, с изключение на от тези, които показват благосклонност към Путин и съветския режим. След основаването на постоянно държавно управление с толкоз труд, в действителност се оказа, че към този момент сякаш са изпълнени и политическите критерии. Радев е личност нон грата в Европейски Съюз и НАТО заради очевидните си благосклонности към Путин. Това води до неглижиране на България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР