В български парламент вилнее неофашистка партия. Тя шества и в

...
В български парламент вилнее неофашистка партия. Тя шества и в
Коментари Харесай

Министерският съвет определи като неприемливи призивите на Възраждане към насилие

В български парламент вилнее неофашистка партия. Тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските полезности, които са ѝ български. - изявлението е на проф. Георги Фотев. Той загатва медиите, тъй като взе участие на такава конференция. Днес ще кажем какво ще предприемем ние, Министерският съвет. Моят апел е към другите институции. Дали считат, че е обикновено да се засилват от ден на ден апелите за принуждение през последните месеци. Tова съобщи министър председателят акад. Николай Денков в Министерски съвет, съобщи кореспондент на " Фокус "

По думите му този вид дейности от страна на " Възраждане " са почнали преди 2 години, само че последните месеци са станали по-интензивни. " С постове в обществените мрежи, с апели за принуждение и с опити за възбрана на изявления на народните представители. Смятаме за недопустимо този вид ръководство и молим другите институции да изразят отношение. Партия " Възраждане " да се върне към подобаващото държание ", добави Денков. 

" Нека не предизвикваме ненавист и принуждение в българското общество. За Министерство на вътрешните работи е извънредно значимо да няма физически конфликти на митингите. Всеки има право да стачкува, само че това не би трябвало да води до ескалация на напрежението. Служителите на Министерство на вътрешните работи са готови и ще се намесят съответно, когато има закононарушение. Ако чиновници на Министерство на вътрешните работи правят непозволени дейности, няма да се поколебая да се намеся. Лично съм разпоредил да има реакция, когато има данни за подбуди към протести и въстания ", уточни вътрешният министър Калин Стоянов.

" Депутатският имунитет не е нито привилегия, нито индулгенция. Използването на имунитета за заобикаляне на административна отговорност е корист с право. Призивите за принуждение са злонамерено действие и са наказуеми. Призовавам българските органи да образуват инспекции и да стартират съответните следствия. Не може да допуснем насилието в политическия развой да стане норма. Ние ще се противопоставяме на този вид дейности ", сподели правосъдният министър Атанас Славов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР