В българската делегация в ЕНП имаме подозрения, че полицията също

...
В българската делегация в ЕНП имаме подозрения, че полицията също
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Полицията в Скопие е допринесла за „инцидентите“ преди мача

„ В българската делегация в ЕНП имаме съмнения, че полицията също е съдействала да се случи случаят с българина в Скопие “, сподели в ефира на Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

„ Част от колоната от коли с български почитатели е била отклонена през квартал, в който са били причакани и са станали обект на експанзия “, удостовери версията на пострадалите, които приказваха още в нощта на случая пред българските медии, изпратени да отразят футболния мач сред „ Шкупи “ и „ Левски “ преди дни, преди който беше намушкан един българин и още няколко почитатели бяха нападнати и бити от почитатели на скопския тим.

„ Виждаме нещо напълно закономерно – езикът на омразата, когато продължи задоволително дълго, се трансформира в дейности от ненавист. Искам да кажа на всички виновни публични лица в РСМ, че в постройката на Европарламента ще влизат единствено като посетителска група, до момента в който такива неща не престават да се случват с българи в Северна Македония ”, акцентира той в „ Събуди се “.

Версията на външиния министър на РСМ Буяр Османи,  че става въпрос за свада сред футболни агитки, а не толкоз за език на омразата, Новаков отвърна, по този начин:

„ В Македония евентуално е имало десетки мачове през последните няколко месеца. Такива неща не са се случвали с никой различен тим на никоя друга страна. Случи се тъкмо с българските почитатели, тъкмо в Северна Македония ”.

Според него в РСМ пораства второ потомство от хора, които искрено ненавиждат България.

„ И по този метод няма по какъв начин да продължат напред ”, безапелационен беше Новаков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР