В България заразени с коронавирус са 293-ма души, съобщи днес

...
В България заразени с коронавирус са 293-ма души, съобщи днес
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус вече са 293, 9 са излекувани

В България инфектирани с ковид са 293-ма души, заяви през днешния ден ръководителят на националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски. За денонощие техният брой се е нараснал с 50.

В съпоставяне със сутринта новите случаи са 17, като 13 са в София, а останалите са във Варна, Пловдив, Сливен и Пазарджик. В разнообразни лечебни заведения са настанени 99 души, като 8 са в тежко положение. Сред приетите в болница няма деца.

До момента са направени към 6000 теста, измежду които и към 500 повторни и за междулабораторен надзор. От началото на епидемията има 9 души оздравели, при които две негативни проби са посочили, че не са носители на ковид. Шестима са освободени за домашно лекуване на база положителни клинични характерности, без още да има удостоверение, че не са заразни.

В момента в страната има 7 хиляди теста, а в развой на приемане са към този момент платени 15 хиляди По-рано през днешния ден беше обявено за договаряния с Китай за 1 млн. теста. Те ще се нужни, когато мине пикът на епидемията и е нужно всеобщо тестване на хората. Според военачалник Мутафчийски тогава за проби ще би трябвало да се дават към 20 милиона лв. месечно.

В отговор на въпрос началникът на оперативния щаб разяснява, че затварянето на лечебни заведения за най-малко денонощие не е злонамерено деяние. " Затварянето е належащо за дезинфекционни мероприятия и е в полза на пациенти и личен състав ", добави той.

Развитието на събитията към ковид в действително време можете да видите тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1166)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР