В България за последната година са се родили по-малко деца,

...
В България за последната година са се родили по-малко деца,
Коментари Харесай

За миналата година в България са се родили по-малко деца, отколкото през войната

В България за последната година са се родили по-малко деца, в сравнение с през Втората международна война.
Статистиката на фондация „ Искам бебе “ демонстрира, че през 2017 година у нас са проплакали 50 000 бебета, а на този декор хората с репродуктивни проблеми в страната са 145 000. В името на идеята да се промени разбирането за триумф и мястото на децата в него към този момент втора година развива своята активност самодейността " ДНК ".
Във всички области на България естественият приръст за 2017 година е негативен, демонстрират данните на самодейността " ДНК ". Традиционните ограничения за битка с демографската рецесия не работят, считат още от нейния екип и по тази причина би трябвало да се трансформират настройките на хората.
В поддръжка на идеята застават и от Фондация " Искам бебе ", чийто ръководител Мария Янева добавя: " Ние имаме вяра, че си заслужава човек да се бори за основаването на всеки един човешки. Не е задоволително в днешно време просто да бъдем положителни експерти в това, което вършим. Трябва да имаме и нашата обществена отговорност. Социалната отговорност, по която към този момент втора година ние с " ДНК " работим, в действителност и финансира първото българско семейство, което е на път да сбъдне своята фантазия и да има своя рожба, а за какво не и две. Повечето хора с репродуктивни проблеми не желаеме едно или две деца, Дай Боже и повече. Нека има повече деца за България ".
Лица на самодейността " ДНК " и тази година са волейболистът Владо Николов и телевизионната водеща Нели Хаджийска. В момента от " ДНК " провеждат второто всеобщо кръщение на бебета, което следва през есента. От екипа работят и по основаването на платформата " Bulgaria wants you ", която цели да предизвиква младите българи да основават фамилии в родината си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР