В България все още няма регистриран болен от новия корона

...
В България все още няма регистриран болен от новия корона
Коментари Харесай

Щабът за борба с новия вирус е притеснен от сезонния грип

В България към момента няма регистриран болен от новия корона вирус, оповестиха през днешния ден от щаба, който координира дейностите против болестта. На обичайното изказване за обстановката в страната, ръководителят на щаба и шеф на Военномедицинска академия Венцислав Мутафчийски разгласи, че терзание има за сезонния грип, който изчерпа медицинските запаси.

През предходната седмица беше регистрирано съществено повишаване на болните от грипен вирус вид Б. Заболелите са 12 пъти повече, в сравнение с при предходната грипна вълна, когато циркулираха вирусите от вида Н3.

В отговор на въпрос, Мутафчийски разясни, че се абстрахира от обвинявания в " неофициалните медии " за липса на професионализъм в работата, което обяснявало неоткриването на болен.

" Лабораторията на ВМА и националната лаборатория правят своята работа по всички правила, а междулабораторният надзор е всекидневие ", добави той. Днес ще се изследват наново общо 6 проби, като тези преглеждани във ВМА ще се ревизират в националната лаборатория и назад.

Мутафчийски уточни, че все още в 77 страни има регистрирани инфектирани с новия ковид, само че в в най-малко 20 тях от дни има единствено по един случай
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР